Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

: 6-8
: 25 min
: 45 min

Σερβίρω το πεντανόστιμο αυτό αλμυρό κέικ σαν ελαφρύ γεύμα με μια πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα. Κόβω σε μικρά κυβάκια και το σερβίρω με το απεριτίφ. Είναι πρώτης τάξεως δεκατιανό για τα παιδάκια στο σχολείο και σημειώνει πάντα μεγάλη επιτυχία στα παιδικά πάρτυ.

Υλικά
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 1 βαζάκι τόνο διατηρημένο στο λάδι καλά στραγγισμένο
  • 200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά με το καλαμπόκι. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη ρίγανη. Τα αποσύρω από τη φωτιά όταν αρχίσουν να ροδίζουν, και τα μεταφέρω σε πιατέλα που την έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 3 Χτυπάω τα αυγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρω το κάδο από το μίξερ και προσθέτω όλα τα υγρά,το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω και ρίχνω το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά. Μετά βάζω τόνο σε κομματάκια, το μίγμα με το καλαμπόκι, το τριμμένο κασέρι και το αρωματικό. Αλατοπιπερώνω ελαφρά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα που έχω αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.



Subscribe