destination taste!

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

: 6
: 20 min
: 55 min

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak με μειωμένα λιπαρά, μαλακωμένο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 16 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Για την κρέμα
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, με μειωμένα λιπαρά
  • 80 γρ. χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
  • 8 γρ. κορν φλάουρ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και την ζάχαρη άχνη με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για το κέικ: Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Ρίχνω το γιαούρτι και μόλις ενωθεί με τα υλικά, σταματάω το μίξερ. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά (με κόσκινο) και ανακατεύω με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτω το ξύσμα και μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 3 Για το ψήσιμο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C με αέρα. Κρατάω 2 κουταλιές από την κρέμα λεμόνι σε ένα μπολ για το σερβίρισμα και αφρατεύω την υπόλοιπη με το σύρμα. Τη μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω το μισό μείγμα του κέικ (κάνοντας κύκλους μέσα στη φόρμα για να είναι ομοιόμορφη η βάση) και βάζω τη φόρμα στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Βήμα 5 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και απλώνω την κρέμα λεμονιού αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια, χωρίς κρέμα. Τέλος, καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα για κέικ. Ισιώνω καλά με μια σπάτουλα και επαναφέρω τη φόρμα στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά.
  • Βήμα 6 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρω. Αραιώνω την κρέμα που έχω κρατήσει, με λίγο ζεστό νερό και περιχύνω το κέικ. Σερβίρω σε τετράγωνα κομμάτια.

Related Posts

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες. Πεντανόστιμο, χορταστικό, φτιαγμένο από τα χέρια σας και φυσικά υγιεινό.

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!



Subscribe