destination taste!

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

: 8-10
: 15 min
: 45 min

Τα αλμυρά κέικ είναι τέλεια για όλες τις ώρες της ημέρας. Για το πρωινό, για το brunch ή σαν σνακ για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν σας αρέσουν οι «κόντρες» στις γεύσεις μεταξύ αλμυρού και γλυκού μπορείτε να βάλετε 2 διαφορετικά είδη αποξηραμένων φρούτων, π.χ. δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Υλικά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου + λίγο επιπλέον για τη φόρμα και τα δαμάσκηνα
  • 3 αυγά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (½ φακελάκι)
  • 125 ml γάλα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το φόρμα
  • 80 γρ. δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή, καλής ποιότητας
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 185°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία και ρίχνω το καπνιστό μπέικον. Σοτάρω ανακινώντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι. Τους αδειάζω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το σοταρισμένο μπέικον και τα δαμάσκηνα και ανακατεύω. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη μουστάρδα, το μπέικιν πάουντερ, το θυμάρι, τη ρίγανη και το γάλα. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω την γραβιέρα και μόλις σκορπίσει στο μείγμα, το αδειάζω στην φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω, βυθίζοντας μαλακά ένα μαχαίρι, και αν δω ότι έχει ψηθεί, αποσύρω από το φούρνο. Το αφήνω να κρυώσει, κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ

MUFFINS ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ

Αφράτα muffins με ζελέ κεράσι αλλά και λαχταριστό γλάσο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση ζελέ θέλετε… φράουλα, ανανά, λάιμ, πορτοκάλι, αλλάζοντας μόνο τα φρέσκα φρούτα της διακόσμησης.

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

Η μελιτζάνα, είναι πρωταθλήτρια Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό που ενισχύει την απώλεια βάρους, έτσι λοιπόν είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του λίπους! Αν θέλετε να δοκιμάσετε την απορροφητική της ικανότητα, κόψτε μερικές φέτες, σόταρε τες λίγο στο ελαιόλαδο και δείτε τι θα κάνει! Θα δείτε […]



Subscribe