Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

: 4
: 15 min
: 40 min

Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη. Σε συνδυασμό με την μαρμελάδα πιπεριάς θα σας ξετρελάνει.

Υλικά
  • 400 γρ. Κεφαλοτύρι Κρήτης, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • Για την μαρμελάδα πιπεριάς
  • 10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπερίτσες τσίλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη μαρμελάδα πιπεριάς: Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η επιφάνειά τους (φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα).
  • Βήμα 2 Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο τις αφήνω να κρυώσουν για λίγο, τις ξεφλουδίζω και αφαιρώ κοτσάνια και σπόρους. Τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Βήμα 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίζω με το καπάκι. Αναποδογυρίζω τα βάζα και τα αφήνω έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρώ τη μαρμελάδα στο δροσερό μέρος.
  • Βήμα 5 Για το κεφαλοτύρι πανέ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 6 Στρώνω μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βρέχω ελαφρά τα μπαστουνάκια τυριού με λίγο νερό και τα πανάρω. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα αραδειάζω στη λαμαρίνα και ψήνω για 15 λεπτά.
  • Βήμα 7 Σερβίρω τα μπαστουνάκια τυριού με τη μαρμελάδα πιπεριάς.

Related Posts

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα κόκκινα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά: ανθοκυανίνες, κερκετίνη και λυκοπένιο, τα οποία μπορούν να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, παρουσιάζουν αντικαρκινική δράση

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe