destination taste!

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

: 6-8
: 20 min
: 3 hr
           
: 3 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Όταν η θαυμάσια γεύση του κατσικιού συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των αρωματικών και με τα διατροφικά συστατικά του βουτύρου, τότε προκύπτει μία υπέροχη συνταγή που φέρει την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας! Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλότατης βιολογικής αξίας οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Παράλληλα, περιλαμβάνει βιταμίνες της ομάδας Β και σίδηρο που τονώνουν το μεταβολισμό, την υγεία των νεύρων και συμβάλλουν στην πρόληψη από διάφορες μορφές αναιμίας. Η παρουσία του βουτύρου στη συνταγή την «απογειώνει» διατροφικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για γερά οστά. Ο συνδυασμός του ασβεστίου, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης D συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πολύ πιο ισχυρού αμυντικού συστήματος.

Υλικά
  • 3 - 3½ κιλά κατσικάκι (από χεράκι και κοιλιά)
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, ψιλοτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας μείγμα πιπεριών διάφορα ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και στεγνώνω το κρέας. Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και την κέτσαπ, ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω. Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβάνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς. Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Αλείφω με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα). Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος.
  • Βήμα 3 Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα. Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.
  • Βήμα 4 Σερβίρω το κατσικάκι με δροσερές σαλάτες.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Οι σεφταλιές είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου που μεγάλο ρόλο παίζει η μπόλια που είναι τυλιγμένες, γιατί τις κρατάει ζουμερές δίνοντας μοναδική γεύση. Οι αντιναχτές πατατούλες είναι το τέλειο συνοδευτικό τους.



Subscribe