destination taste!

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

: 20 min
: 3 hr
           
: 3 hr

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

Υλικά
  • 3 – 3½ κιλά κατσικάκι (από χεράκι και κοιλιά)
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, ψιλοτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μείγμα πιπεριών διάφορα ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και στεγνώνω το κρέας.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω. Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβάνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς.
  • Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω το βούτυρο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού. Αλείφω με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα). Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος.
  • Βήμα 5 Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα. Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.
  • Βήμα 6 Σερβίρω το κατσικάκι με δροσερές σαλάτες.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Το τσουρέκι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Πάσχα. Σε συνδυασμό με την γλύκα της σταφίδας αλλά και τα τραγανά αμύγδαλα είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε. Το γλάσο θα του δώσει γυαλάδα και γιορταστική εμφάνιση.



Subscribe