destination taste!

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

: 1 κιλό
: 30 min
: 10 min
           
: 15 hr

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας. Θα σας πρότεινα μοσχοκάρυδο με γαρύφαλλο, μπαχάρι με κανέλα ή να χρησιμοποιήσετε τα σποράκια από 1 λοβό φυσικής βανίλιας.

Υλικά
  • 1 κιλό μεγάλα κάστανα Πηλίου ή Κρητικά μαρόνια (του Πηλίου και της Κρήτης είναι τα πιο εύκολα να καθαριστούν)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 800 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • Χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζω τα κάστανα, τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα σουρώνω σε ένα σουρωτήρι και μόλις γίνουν χλιαρά, αφαιρώ την σκληρή, εξωτερική αλλά και την εσωτερική φλούδα με προσοχή για να μη τα θρυμματίσω.
  • Βήμα 2 Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζω το μετρημένο νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τους αστεροειδής γλυκάνισους και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη και θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω την κατσαρόλα με το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνω τα καθαρισμένα κάστανα, ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω τα κάστανα στο σιρόπι για 12 ώρες.
  • Βήμα 3 Μετά τις 12 ώρες αναμονής, επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 6 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Σβήνω τη φωτιά και αφήνω τα κάστανα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι (περίπου 3 ώρες).
  • Βήμα 4 Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζω τα κάστανα από το σιρόπι, πετάω την κανέλα και τους γλυκάνισους και ρίχνω στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού. Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Βήμα 5 Επαναφέρω στο σιρόπι τα κάστανα και τα μοιράζω σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω καλά και αναποδογυρίζω τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

Από τα πιο απολαυστικά κέικ του καλοκαιριού που περιλαμβάνει τα αγαπημένα μου σύκα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, κουκουνάρι, φουντούκια για περισσότερη ένταση.

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση. Τα detox waters βασίζονται 100% στο νεράκι… αλλά… με γεύση. Έχουν μηδενικές θερμίδες, γεμίζουν το στομάχι, άρα αισθανόμαστε χορτάτοι και βοηθούν πολύ στη δίαιτα. Φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες θα δώσουν φρεσκάδα […]