destination taste!

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

: 4
: 10 min

Μια εύκολη και δροσερή μπουκίτσα με καρπούζι και φέτα που μπορείτε να σερβίρετε με κοκτέιλ. Η κάπαρη μαζί με την φέτα δίνουν την αλμύρα που πρέπει και δεν χρειάζεται να αλατίσετε.

Υλικά
  • ½ καρπούζι
  • 150 γρ. φέτα
  • 20 φύλλα δυόσμο
  • 10 ντοματίνια χρωματιστά, κομμένα σε σκελίδες
  • 80 γρ. φύλλα κάπαρης
  • 10 ελιές Καλαμών, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml πετιμέζι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω το καρπούζι σε φέτες πάχους 2- 2 ½ εκ. και με ένα τετράγωνο τσέρκι 5×5 εκ. κόβω την κάθε φέτα σε κύβους. Κόβω την φέτα σε κύβους μικρότερους από αυτούς του καρπουζιού.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζω τους κύβους καρπουζιού και τοποθετώ από πάνω έναν κύβο φέτας. Μοιράζω τον δυόσμο, τα ντοματίνια, την κάπαρη και τις ελιές. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζω με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι.
  • Βήμα 3 Σερβίρω αμέσως με μικρά παξιμαδάκια.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]