30΄ | 45΄ – 50΄ | 6 – 8 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τον κιμά (χωρίς καμμία λιπαρή ουσία) το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι και τον καβουρδίζω μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα. Ρίχνω τον πελτέ, αλατοπιπερώνω και προσθέτω ½ ποτήρι νερό και αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί για 15 λεπτά και να μείνει με το λαδάκι του. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο άνιθο, κλείνω τη φωτιά και αποσύρω το τηγάνι. Για να κρυώσει λίγο η γέμιση, ρίχνω πρώτα το γιαούρτι, ανακατεύω καλά και προσθέτω το κασέρι, το αυγό και το ασπράδι. Ανακατεύω γρήγορα για να μη ψηθούν τα αυγά. Αφήνω την γέμιση στην άκρη και ετοιμάζω τα φύλλα. Στρώνω ένα χωριάτικο φύλλο επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και το λαδώνω. Βάζω επάνω ένα δεύτερο φύλλο το οποίο λαδώνω επίσης. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για δύο φύλλα ακόμα και τέλος στρώνω ένα πέμπτο φύλλο χωρίς να το λαδώσω. Ρίχνω όλη τη γέμιση στην άκρη, από τη στενή μεριά των φύλλων. Πιάνω τις άκρες των δύο από τα πέντε φύλλα και τα φέρνω προς στο κέντρο της γέμισης. Κάνω ρολό με αυτά τα δύο φύλλα. Τέλος, τυλίγω και τα υπόλοιπα φύλλα στο ρολό. Αυτό γίνεται για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα φύγει η γέμιση από τις άκρες του ρολού. Τέλος, κλείνω το ρολό με το χαρτί ψησίματος και βάζω την κιμαδόπιτα σε ένα ταψάκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά. |