Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

H SOPEXA αναλαμβάνει τις διεθνείς εκστρατείες προώθησης της ελληνικής ελιάς και του πρόβειου κρέατος

H SOPEXA αναλαμβάνει τις διεθνείς εκστρατείες προώθησης της ελληνικής ελιάς και του πρόβειου κρέατος

Η SOPEXA θα συνοδεύσει την ελληνική επιτραπέζια ελιά σε 4 εξαγωγικές καμπάνιες

Η Διευθύντρια της Sopexa Ελλάδας, Βίκυ Κωστοπούλου
Η Διευθύντρια της Sopexa Ελλάδας, Βίκυ Κωστοπούλου

Η Sopexa Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση των δράσεων προώθησης της ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς μέσω του προγράμματος «Olive You» για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ένωσης των Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), έπειτα από ανοιχτούς διαγωνισμούς.
Τα 4 προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τριετή και στοχεύουν:

  • Την εσωτερική αγορά: Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία με συνολικό προϋπολογισμό 3.392.000€.
  • Τρίτες χώρες: Σαουδική Αραβία, Αραβικά Εμιράτα με συνολικό προϋπολογισμό 2.486.000€.
  • Τρίτες χώρες: Ρωσία, Νορβηγία, Αυστραλία με συνολικό προϋπολογισμό 2.121.000€.
  • Τρίτες χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς με συνολικό προϋπολογισμό 3.106.000€.

Η Sopexa, μέσα από την τεχνογνωσία και τη γνώση του κλάδου των αγροδιατροφικών προϊόντων, θα αναπτύξει μία καινοτόμα στρατηγική, υλοποιώντας ένα πλήρες πρόγραμμα B2B & B2C δράσεων, προσαρμοσμένο σε κάθε αγορά-στόχο. Οι στρατηγικές δράσεις της καμπάνιας έχουν ως στόχο να εντάξουν την ελληνική επιτραπέζια ελιά στην καθημερινότητα των καταναλωτών προτάσσοντας την αδιαμφισβήτητα ανώτερη ποιότητά της. Βασίζονται σε ένα mix 360ο που συνδυάζει ενημέρωση, προώθηση και ανάδειξη του προϊόντος, διαφημιστικές ενέργειες, εκδηλώσεις προς επαγγελματίες και καταναλωτές, ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργία εργαλείων επικοινωνίας, καθώς και συμμετοχή στις πιο δημοφιλείς εκθέσεις του κλάδου του Τροφίμου.
Η Διευθύντρια της Sopexa Ελλάδας, Βίκυ Κωστοπούλου υπογραμμίζοντας την ικανοποίησή της για τη ανάληψη αυτών των έργων εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι 4 διεθνείς καμπάνιες θα ισχυροποιήσουν τη θέση ενός από τα κορυφαία εξαγωγικά αγροδιατροφικά προϊόντα της χώρας στις ξένες αγορές και σημείωσε πως «σκοπεύουμε όχι μόνο να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία της υψηλής διατροφικής αξίας του προϊόντος αλλά και να εξελίξουμε το παραδοσιακό προφίλ της ελληνικής ελιάς, αναδεικνύοντας την σε ένα premium προϊόν που ανταποκρίνεται απόλυτα στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις».

Η SOPEXA ανέλαβε την ευρωπαϊκή καμπάνια «Meet the Lamb»

PrintΗ Sopexa Ελλάδας ανέλαβε την υλοποίηση των δράσεων προώθησης του ελληνικού αρνιού μέσω του ευρωπαϊκού Προγράμματος «MEET THE LAMB» για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) έπειτα από ανοιχτό διαγωνισμό.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τριετές κι έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.200.000€ για δράσεις στις αγορές της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Η Sopexa, μέσα από τη τεχνογνωσία και τη γνώση του κλάδου του κρέατος, θα αναπτύξει μία καινοτόμα στρατηγική με σκοπό την ένταξη του προϊόντος στην καθημερινή διατροφή των καταναλωτών αναδεικνύοντας νέες χρήσεις για το πρόβειο κρέας μέσω της δημιουργίας νέων κοπών και συνταγών. Η καμπάνια στοχεύει να επαναφέρει το αρνί ως κυρίαρχο κρέας στο τραπέζι των καταναλωτών μέσω ενεργειών που θα αποκαταστήσουν τις λανθασμένα αρνητικές απόψεις και την έντονη εποχικότητα της κατανάλωσης ενώ παράλληλα θα ενημερώνουν για την υψηλή διατροφική του αξία και θα εκσυγχρονίσουν την εικόνα του στις χώρες-στόχος.
Οι δράσεις βασίζονται σε ένα mix 360ο, το οποίο συνδυάζει ενημέρωση, προώθηση και ανάδειξη του προϊόντος, διαφήμιση, εκδηλώσεις προς επαγγελματίες και καταναλωτές, ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργία εξειδικευμένων υλικών καθώς και συμμετοχή στις κομβικές εκθέσεις του κλάδου του Τροφίμου.
Η Sopexa Ελλάδας αντιλαμβάνεται πλήρως την εθνική σημασία που έχει η συγκεκριμένη καμπάνια για το σύνολο του κλάδου και συνολικά για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Με αυτή τη σκέψη, η Διευθύντρια της εταιρείας Βίκυ Κωστοπούλου υπενθυμίζει ότι «ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην ελληνική ύπαιθρο, αξιοποιώντας τις ορεινές και μειονεκτικές εκτάσεις και δηλώνει ότι            «μέσω της ευρωπαϊκής καμπάνιας, θα αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εθνικής μας παραγωγής και θα δώσουμε σε αυτό το ξεχωριστό προϊόν μια σημαντική θέση στο τραπέζι των Ευρωπαίων καταναλωτών».

Η Sopexa – εταιρεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας – έχει πολυετή εμπειρία στις εκστρατείες διεθνούς εμβέλειας για την προώθηση προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα ενώ εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την ανάδειξη και την εξάπλωση προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο 30 γραφείων σε 26 χώρες.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Είναι ωραία να μαγειρεύουμε ή να φτιάχνουμε γλυκά στο σπίτι, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετό από το χρόνο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σας αποκαλύψω μερικά μυστικά μου για να μειώσετε χρόνο και κόπο στην κουζίνα. Πάρτε χαρτί , μολύβι… ξεκινάμε! Ζεστός φούρνος… Λιωμένο βούτυρο […]Subscribe