Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Grandura… Το ροζέ του καλοκαιριού

Grandura… Το ροζέ του καλοκαιριού

Σε μια ξεχωριστή, μαγική βραδιά, την ώρα που το φως του ήλιου έσβηνε πίσω από την Ακρόπολη, επέλεξε η αγαπημένη μου Υλιάννα Στέγγου να καλέσει τους φίλους της, στο Skyfall (Cocktail & Food Bar), να μας «ταξιδέψει» πίσω στο χρόνο.
Πίσω, στις αναμνήσεις της, των παιδικών της χρόνων, στη Ζάκυνθο, πατρίδα της μητέρας της Ζωής, στο σπίτι της γιαγιάς της στην Αγία Τριάδα, σε ένα κήπο γεμάτο από ροδιές, αμυγδαλιές, λεμονιές και πορτοκαλιές αλλά και το αμπέλι με τη Μοσχατέλλα και τη Ρομπόλα.
Όλα αυτά, συνοδεύονταν πάντα με το άρωμα της granduca, το διπλό μπουγαρίνι των Επτανήσων, φερμένο από το μεγάλο δουκάτο της Τοσκάνης, με τη φινετσάτη, μεθυστική ευωδιά του να την συντροφεύει σε κάθε βήμα της ζωή της, έγιναν αφορμή να συνδέσει τις δύο μεγάλες της αγάπες… Τη Ζάκυνθο και το Κτήμα Πόρτο Καρράς.
Παρέα με τους συνεργάτες της, έφτιαξαν ένα νέο ροζέ κρασί, συνδυάζοντας το γνωστό Syrah μαζί με το Cinsault και το Mourvedre. Και εγένετο Granduca… Xρώμα τριανταφυλλένιο, με αρώματα φράουλας, μάνγκο, βιολέτα και κράνο μπορεί να χαρακτηριστεί, ως το απόλυτο «Ροζέ του καλοκαιριού».
Η συγκίνηση της Υλιάννας ήταν μεγάλη, όση ώρα μας μιλούσε για τις αγάπες της και παραχώρησε το λόγο στην αγαπημένη της συνεργάτιδα Αλεξάνδρα Ανθίδου για να μας μιλήσει για το Πόρτο Καρράς. Μας μίλησε για τον μοναδικό αμπελώνα 18.000 στρεμμάτων ο οποίος είναι εξ ολοκλήρου βιολογικός και ξεκινά από την θάλασσα για να καταλήξει σε υψόμετρο 400 μέτρων.
Την προσπάθεια αναμπέλωσης των ήδη υπαρχόντων ποικιλιών, όπως το Λημινό και η Μαλαγουζιά, αλλά και την αναδιάρθρωση με τη φύτευση κυρίως ελληνικών ποικιλιών, όπως το Μαυροτράγανο και η Μαυροδάφνη.
Οι οινοποιήσεις πραγματοποιούνται με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό με στόχο την συνεχή αναβάθμιση των κρασιών τους.
Η «Μελισσάνθη», ένα χώρος οινογευσίας και τέχνης που έχει δημιουργηθεί στο Πόρτο Καρράς, στοχεύει να αναπτύξει τον οινοτουρισμό κάνοντας την Χαλκιδική παγκοσμίως γνωστή.
Κλείνοντας, θα δώσω συγχαρητήρια, στην νεαρή Ζωή-Πηγή, κόρη της Υλιάννας, η οποία δημιούργησε την χαρακτηριστική και ιδιαίτερα καλαίσθητη ετικέτα της Granduca, κάνοντας τις αναμνήσεις της μητέρας της έργο τέχνης.


Related Posts

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Galaxy Bar & Restaurant: κορυφαία εμπειρία!

Με πανοραμική θέα της Αθήνας που σε καθηλώνει, ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικου resort και γεύσεις που σε ταξιδεύουν, το Galaxy Bar & Restaurant στην κορυφή του ξενοδοχείου Hilton είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας. Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Chef […]

GELATO BURGER… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ!

GELATO BURGER… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ!

Μετά από το προφιτερόλ και το μιλφέιγ με παγωτό, το gelato burger ήρθε για να μείνει. Αυτή η νέα τάση που εμπνέεται από το street food, δεν σταματά να εκπλήσσει τους foodistas όλου του κόσμου. Ίσως να σας μπερδεύει το όνομα και να μη θέλετε […]