Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟ (ΦΕΤΕΣ) ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟ (ΦΕΤΕΣ) ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΑΝΙΟ (ΦΕΤΕΣ) ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

: 4
: 15 min
: 40 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων, το γιουβέτσι, σε μία μοναδική συνταγή με μεσογειακές γεύσεις, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Η τέλεια ιδέα για το Κυριακάτικο οικογενειακό τράπεζι. Το ψάρι θέλουμε να γνωρίζουμε από ποια νερά προέρχεται και τι ποιότητας είναι πριν το καταναλώσουμε. Με την υπογραφή FISH FROM GREECE ξέρεις εγγυημένα ότι καταναλώνεις ψάρια που αναπτύσσονται στα κρυστάλλινα νερά της ελληνικής θάλασσας και αλιεύονται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A, D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρει πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους. Η συνταγή προσδίδει αντιοξειδωτικές ιδιότητες στον οργανισμό λόγω της προσθήκης πάστας ελιάς καθώς και του σκόρδου και του κρεμμυδιού. Τα μυρωδικά σε συνδυασμό με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια δίνουν μια μεσογειακή γεύση στο φαγητό ή οποία σε συνδυασμό με το κριθαράκι και το ψάρι, απογειώνουν τον ουρανίσκο. Τέλος, είναι χαμηλού θερμιδικού φορτίου, προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από το ψάρι καθώς και τους απαραίτητους για την παροχή ενέργειας υδατάνθρακες από το κριθαράκι.

Υλικά
  • 4 μεγάλες φέτες κρανιό, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 150 γρ. πάστα ελιάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Για το γιουβέτσι
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 900 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα ψάρια: Βάζω στο μούλτι την πάστα ελιάς, το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν. Απλώνω τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφω καλά με το μείγμα. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να μαριναριστούν όση ώρα ψήνετε το γιουβέτσι.
  • Βήμα 2 Για το γιουβέτσι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω το ζωμό, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, την κρέμα σκόρδου, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Βάζω στο φούρνο και αφήνω τα υλικά να αρχίσουν να βράζουν. Ανοίγω το φούρνο και ρίχνω το κριθαράκι πασπαλιστά. Ανακατεύω και επαναφέρω στο φούρνο. Μαγειρεύω για 20 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να «τραβήξει» σχεδόν όλα τα υγρά αλλά να μείνει ζουμερό. Βγάζω το γιουβέτσι από το φούρνο και το διατηρώ ζεστό.
  • Βήμα 3 Γυρίζω το φούρνο στο γκριλ. Βάζω το ταψί με τα ψάρια και ψήνω για 20 λεπτά. Στα μισά το χρόνου ψησίματος τα γυρίζω με προσοχή για να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
  • Βήμα 4 Σερβίρω το γιουβέτσι στα πιάτα με μια ωραία φέτα ψαριού. Πασπαλίζω με τη ρίγανη και σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.