προορισμός…γεύση!

Λίγες ημέρες πριν βρεθεί στο Ακριτικό Καστελόριζο για να παρουσιάσει τις αλήθειες της ηρωίδας του βιβλίου του Κάκιας Κοντοπούλου ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Βίτσας εξομολογείται στο dinanikolaou.gr πώς το σπουδαιότερο όπλο για την ευτυχία είναι η αγάπη!
Στις 4 Αυγούστου θα βρεθείς στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου και θα το παρουσιάσεις το βιβλίο σου «Αντιστάρ» που βασίζεται στη ζωή της ηθοποιού Κάκιας Κοντοπούλου στο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης. Πέντε μέρες αργότερα στις 9 Αυγούστου στο Ακταίον της Ρόδου θα μας ξεναγήσεις στην αντισυμβατική ζωή αυτής της γυναίκας.
Αισθάνομαι βαθιά χαρά και τιμή που έχω την ευκαιρία στα πλαίσια της έκθεσης Ανέγνωρες Μορφές της Παναγίας «Μήτηρ αγνεύουσα και Παρθένος θηλάζουσα» της Ελένης Αντωνάκη, που αγκαλιάζεται από την «Αλυσίδα Ελπίδας» να παρουσιάζω το πρώτο μου βιβλίο σε ένα τόσο μοναδικό τόπο με ειδικό συμβολισμό. Ήταν όνειρό μου να βρεθώ στο Καστελόριζο. Δεν σου κρύβω πώς έχοντας ως αφορμή την συγκεκριμένη συγκυρία αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη ευτυχία. Η πολυκύμαντη ζωή της Κακιάς Κοντοπούλου ταξιδεύει στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και έχω την τύχη να βρίσκονται δίπλα μου αγαπημένοι φίλοι. Για το βιβλίο αλλά και την προσωπικότητα αυτής της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας γυναίκας το βράδυ της 4ης Αυγούστου θα έχω συνοδοιπόρους να μιλήσουν μία σειρά από ξεχωριστούς ανθρώπους. Με την καταξιωμένη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου, τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλιο Καλαθά, τον εκλεκτό επιχειρηματία και πρόεδρο της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αλυσίδα ελπίδας -στήριξη ατόμων με νεοπλασματικές ασθένειες» Μιχάλη Δαρδανελιώτη, την έμπειρη εκπαιδευτικό Μαριάννα Κανδερακη, το διαπρεπή δημοσιογράφο Λευτέρη Τρίγκα, όπως και την υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο και διακεκριμένη συγγραφέα Αναστασία Κορινθίου θα σας μυήσουμε να την αντισυμβατική ζωή της ηρωίδας. Το ίδιο θα συμβεί και στις 9 Αυγούστου στη Ρόδο στο «Ακταίον», όπου ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χειμωνέτος, η διαλεχτή δημοσιογράφος Νατάσσα Ράγιου αλλά η Αναστασία Κορινθιου , ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης θα γνωρίσουν την ηρωίδα στο αναγνωστικό κοινό ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ταλαντούχα ηθοποιός Χριστίνα Πάγκαλη. Κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωστοποιήσω κομμάτια του βιβλίου στους αναγνώστες αισθάνομαι απόλυτη ευτυχία, γιατί πέραν του ότι ανακαλύπτουν την Κακιά Κοντοπούλου που υπήρξε μία από τις πιο αντισυμβατικές γυναίκες και ηθοποιούς της εποχής της, κατανοούν και ουσιαστικές αλήθειες της ζωής.

Πες μου μία ειλικρινή αλήθεια της Κακιάς Κοντοπούλου.
Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το θάνατο μαθαίνεις να σέβεσαι τη ζωή. Αυτή η πρόταση νομίζω ότι περικλείει μία βαθιά φιλοσοφία και μας βοηθά να διερωτηθούμε ως προς το αν και κατά πόσο σεβόμαστε τις ημέρες μας, τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε πώς δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από το να μας αγαπήσουμε για να καταφέρουμε αντιστοίχως να αγαπήσουμε και να αγκαλιάσουμε χωρίς βαρίδια τους ανθρώπους που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας. Αυτή η γυναίκα πέρασε διά πυρός και σιδήρου και παρά το ότι υπήρξε θύμα αλλά και θύτης ακόμη και του εαυτού της, δεν πρόδωσε τα θέλω, τις επιθυμίες και τα όνειρά της.

Γιατί να διαβάσουμε το βιβλίο;
Για να γεμίσετε με συναισθήματα, να συγκινηθείτε από τη δύναμή της ανιδιοτελούς αγάπης, να αναγνωρίσετε την αξιοπρέπεια ακόμα και στο πιο οδυνηρό τέλος, να κλείσετε το μάτι στην τύχη, να ονειρευτείτε, να κατανοήσετε το μέγεθος των δυσκολιών της βίαιης και σαρκοβόρας εποχής που πέρασε τα νεανικά της χρόνια η πρωταγωνίστρια και κυρίως να αντιληφθείτε πώς κρατάμε στα χέρια μας ένα τεράστιο δώρο. Λέγεται ζωή!

Έπειτα από την αντιστάρ τι ακολουθεί;
Ακολουθεί ένα τρομερά ενδιαφέρον βιβλίο που αφορά στη ζωή του σημαντικότερου Έλληνα συνθέτη ανά τον κόσμο του διαπρεπούς Λέο Λέανδρος, του μοναδικού Έλληνα που ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια πωλήσεων δίσκων. Η ζωή του θυμίζει ταινία. Η αφήγηση ξεκίνα από την Ιθάκη του 1885, όπου και περιγράφει τη μοναδική ιστορία των προγόνων του και καταλήγει στην Αθήνα του 2021, όπου και βρίσκεται στην αγκαλιά των αγαπημένων του ανθρώπων. Αυτή η σπουδαία προσωπικότητα της μουσικής έχει υπογράψει όλες τις επιτυχίες της Βίκυς Λέανδρος, αλλά και μερικά από τα πιο αγαπητά τραγούδια των Χούλιο Ιγκλέσιας, Νανάς Μούσχουρη, Ντέμη Ρούσσου, κλείνει σε λίγες ημέρες το 98 του. Η δίψα και η θέληση του για τη ζωή είναι παραδειγματική. Αγάπησα τις αφηγήσεις του Λέανδρου. Αδημονώ να ολοκληρωθεί αυτό το βιβλίο. Θέλω να πιστεύω πως στις αρχές Ιανουαρίου θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείο

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΡ
Η ασπρόμαυρη ιστορία ζωής της ηθοποιού Κάκιας Κοντοπούλου, δοσμένη με συγκίνηση και ευαισθησία από την πένα του δημοσιογράφου Γιάννη Βίτσα, μας οδηγεί σ ένα απροσδόκητο ταξίδι στον χρόνο γεμάτο νοσταλγία. Η σκληρή πραγματικότητα κατά τα επώδυνα έτη της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, συνθέτει τον χαρακτήρα μιας γυναίκας που με σθένος πάλεψε για το πεπρωμένο της.
Οι πόρτες έκλεισαν στο άκουσμα των πολιτικών τους φρονημάτων. Ο πατέρας της πεθαίνει, εκείνη φυλακίζεται, ο αδερφός της εξορίζεται στην Μακρόνησο.
Η τύχη της όμως δεν την εγκαταλείπει. Μετατρέπεται σε φύλακα-άγγελό που αγκαλιάζει με λαχτάρα κάθε όνειρο και ελπίδα της.
Ο χορός, αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στις οδυνηρές στιγμές της. Μερικά χρόνια αργότερα έρχεται το θέατρο και μαγεύεται από τον κόσμο του! Η Μαρίκα Κοτοπούλη, της προσφέρει την ευκαιρία να συναντηθεί με το πεπρωμένο της. Τα 14 έτη που ακολουθούν είναι γεμάτα από τη γέννηση της δημιουργίας. Με πάθος και ενθουσιασμό υποδέχεται κάθε πολύτιμη εμπειρία.
Βρίσκεται επί σκηνής με τους ογκόλιθους του μουσικού θεάτρου. Σ. Βέμπο, Γ. Βασιλειάδου, Ρ. Βλαχοπούλου, Ο. Μακρή, Μ. Φωτόπουλο, Κ. Χατζηχρήστο, Β. Αυλωνίτη, Λ. Διαννέλο, Γ. Μουζάκη, Γ. Γκιωνάκη, Ν. Ρίζο, Μ. Νέζερ. Συνταξιδεύει με τους ηθοποιούς της γενιάς της, Κ. Βουτσά, Δ. Στυλιανοπούλου, Ρ. Διαλυνά, Κ. Γώγου, Μ. Καραγιάννη, Ά. Ματζουράνη, Σ. Βρανά, Α. Μπάρκουλη.
Αντισυμβατική. Απεχθάνεται τη ματαιοδοξία, απορρίπτει και περιφρονεί κάθε είδους έπαρση, αλαζονεία και ναρκισσισμό.
Ό γεμάτος αγκίδες αρραβώνας της με τον ηθοποιό Αλέκο Λειβαδίτη λήγει άδοξα.
Ο βιομήχανος Αλέκος Δενδρινός την ερωτεύεται παθολογικά. Επί δύο χρόνια του αρνείται κάθε πρόταση γάμου. Η ευφυΐα και η αλήθεια του στο τέλος την κερδίζουν και δέχεται να παντρευτούν. Η αγάπη τους όμως δεν νικά την κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και την εμμονή του στον τζόγο. Εκείνος αυτοκτονεί 40 χρόνια μετά και η ίδια βυθίζεται στην άβυσσο του πόνου.
Κληρονομεί ένα ιδιωτικό νησί και έρχεται αντιμέτωπη με τη μαφία. Την πολεμούν ανελέητα. Τη θέλουν νεκρή μα δεν τους κάνει το χατίρι. Παλεύει και τους κερδίζει.
Με το ίδιο πείσμα τα τελευταία δύο χρόνια δίνει μία ακόμη μάχη, αυτή της αιμοκάθαρσης. Άλλωστε μόνο το τετελεσμένο ξεκουράζει τους πολεμιστές. Μία υπέροχη αληθινή ιστορία ανθρωπιάς, τρυφερότητας, στοργής και αλτρουισμού.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ
Ο Γιάννης Βίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την πορεία του στη δημοσιογραφία το 1997, φοιτητής ακόμα στη δημοσιογραφική σχολή, στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ξένιος.
Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησαν οι σπουδές του στη Νομική σχολή της πόλης Macerata στην Ιταλία.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2003 και εργάστηκε στην εφημερίδα «Espresso». Ακολούθησαν τα μηνιαία περιοδικά «Vitrine», «Money end life», και η εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή».
Από το 2007 έως το 2009 δουλεύει στην ΕΡΤworld στο πρόγραμμα «Ελληνικό πανόραμα» και συνεργάζεται με τα περιοδικά «Avanti», «Tivo», «Λοιπόν», και «Νύφη».
Το 2009 βρίσκεται στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ενώ ξεκινά η συνεργασία του με τα περιοδικά του ομίλου Λυμπέρη. «Εγώ weekly» -όπου και υπήρξε αρχισυντάκτης για τρία χρόνια-, «Hello», «Life end style», «7ημέρες tv», και «Τηλεκοντρόλ». Παράλληλα συνεργάζεται με την εφημερίδα «Πρώτο θέμα». Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με μεγάλα project επικοινωνίας, ενώ γράφει για τα περιοδικά «Hello» «7ΜΕΡΕΣTV» και «Gala». Το 2018 δούλεψε για το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Εμείς» του «Εpsilon»
Έχει συναντηθεί με περισσότερες από 2500 προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής κάνοντας συνεντεύξεις. Η «Αντιστάρ» είναι το πρώτο από μία σειρά μυθιστορηματικών βιογραφιών που πρόκειται να εκδοθούν.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση