destination taste!

Genius από τη Veganact

Genius από τη Veganact

Μια νέα «ιδιοφυής» σειρά μπαίνει δυναμικά στην αγορά της εστίασης
Τα πρώτα προϊόντα φυτικού, εναλλακτικού κρέατος, που παράγονται στην Ελλάδα

Μια καινοτόμα σειρά εναλλακτικών φυτικών προϊόντων κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και, κυρίως, σε πρωτεΐνη, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Πρόκειται για τη σειρά Genius Meat-Analogue, Meat-Free, από το brand Veganact τηςNikolopoulou, της εταιρείας που εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια δραστηριοποιείται με έμπνευση, γνώση και πάθος, στον κλάδο των υψηλής ποιότητας κατεψυγμένων τροφίμων.

Η νέα αυτή, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σύμφωνη με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, πρόταση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Παρουσιάζοντάς την στην εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κύριος Γεώργιος Μπόσκου, τόνισε ότι στόχος της συνεργασίας ήταν ο σχεδιασμός προϊόντων διατροφής, προς τη δράση ανασύνθεσης των τροφίμων, στα οποία μειώνονται τα αρνητικά θρεπτικά συστατικά (π.χ. σάκχαρα, κορεσμένα λιπαρά οξέα) και αυξάνονται τα θετικά θρεπτικά συστατικά (π.χ. φυτικές ίνες, πρωτεΐνες)για την παραγωγή φυτικών προϊόντων με αναβαθμισμένη διατροφική αξία και βέλτιστα οργανοληπτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η κυρία Ελένη Νικολοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nikolopoulou μίλησε και για τη δημιουργία του brand Veganact το 2016, με στόχο να ανταποκριθεί η εταιρεία στην ολοένα αυξανόμενη τάση της χορτοφαγίας, καθώς σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το μερίδιο του εναλλακτικού κρέατος στη συνολική αγορά του κρέατος αναμένεται να αυξηθεί από 1% σήμερα, σε 10% έως το 2029!

Εκ μέρους του κλάδου μίλησε ο κύριος Μίλτος Καρούμπας, Global Ambassador for Greek Gastronomy (Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας). Ο κ. Καρούμπας μίλησε για τις επιστημονικές έρευνες που υποστηρίζουν τη χορτοφαγική διατροφή, καθώς και για την ανάγκη συμμετοχής τέτοιων επιλεγμένων, πιστοποιημένων προϊόντων στους καταλόγους των εστιατορίων, αλλά και της ενημέρωσης των πελατών για τα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής με αυξημένη φυτοφαγία.
Η σειρά Genius από τη Veganact περιλαμβάνει πολύ γευστικές και απόλυτα υγιεινές χορτοφαγικές επιλογές, όπως μπέργκερ, φιλετίνια κοτόπουλου, κεφτεδάκια, nuggets και κεμπάπ – όλα πλούσια σε πρωτεΐνες και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα. Είναι κατάλληλα για άτομα που ακολουθούν vegan & χορτοφαγική διατροφή, νηστεία, διατροφή χαμηλών λιπαρών, δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών κ.α., ενώ σε συνδυασμό με μία πηγή υδατανθράκων και λαχανικά αποτελούν ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα.
Κλείνοντας, η κα Νικολοπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της εστίασης για την πολύτιμη συμβολή τους στην αξιοποίηση και προώθηση των χορτοφαγικών προϊόντων και επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να βρίσκεται στο πλευρό τους με προϊόντα γευστικά, ποιοτικά, σύμφωνα με τις νέες διατροφικές τάσεις και τις απαιτήσεις των πελατών.Λίγα λόγια για τη χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέατος, πουλερικών, ψαριού και των υποπροϊόντων τους, με ή χωρίς την κατανάλωση γαλακτοκομικών, αυγών κ.λπ. Η αυστηρή χορτοφαγία, γνωστή και ως veganism, είναι μια μορφή χορτοφαγικής διατροφής που αποκλείει εντελώς τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι και οποιοδήποτε τρόφιμο περιέχει ζωικά προϊόντα. Και μπορεί η χορτοφαγία να παρουσιάζει εντυπωσιακά ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί μια τάση πολλών αιώνων! Είναι γνωστό, για παράδειγμα, ότι ο σπουδαίος μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας απείχε από το κρέας, ενώ η πρώτη χορτοφαγική κοινότητα ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1847.  Στα τέλη του 19ου αιώνα ο J. H. Kellogg έκανε τα πρώτα υποκατάστατα κρέατος για το χορτοφαγικό σανατόριο που διεύθυνε, με ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια.


Related Posts

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Ένα πολύ ταιριαστό και νόστιμο συνοδευτικό είναι το ακόλουθο: Σε ένα μπολ βάζω 500 γρ. ντοματίνια, 2 φλιτζάνια λιαστές ντομάτες και 3 χονδροκομμένα ξερά κρεμμύδια. Προσθέτω…

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Η σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης είναι αναγνωρισμένη και επιστημονικώς τεκμηριωμένη και η αναπλήρωση κάθε σταγόνας νερού, που φυσιολογικά αποβάλλεται από το σώμα, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αποδίδει στο μέγιστο τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα. Γνωρίζετε, όμως, ότι το πόσιμο νερό δεν είναι […]Subscribe