Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Gastronomy Tuesdays στο Athénée με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Φωτεινάκη

Gastronomy Tuesdays στο Athénée με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Φωτεινάκη

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.
Ο τρίτος καλεσμένος chef που υποδέχεται το  Gastronomy Tuesdays” είναι ο Κωνσταντίνος Φωτεινάκης την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.
Ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι της τέχνης της μαγειρικής από πολύ νέος, είχε την τύχη να βρεθεί ήδη από τα πρώτα του βήματα στην Ελούντα, πλάι σε κορυφαίους Γάλλους σεφ όπως ο Jean Charles Metayer και  ο Divellec.
Πολύ γρήγορα ξεχώρισε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταπήδησε στο εμβληματικό εστιατόριο Σπονδή των δύο αστεριών Michelin. Ως ο Sous chef του εστιατορίου για 7 συνεχή έτη, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με μερικούς από τους σημαντικότερους διεθνείς σεφ της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Παράλληλα, ταξίδεψε αρκετά για να φέρει και να εκτελέσει κάποιες από τις πιο γνωστές και πολυπόθητες συνταγές της Σπονδής.
Τα τελευταία τρία χρόνια ως Executive chef του ξενοδοχειακού ομίλου Bill & Coo Mykonos, επιμελείται τις κάρτες τριών εστιατορίων, εκ των οποίων το ένα είναι το γνωστό Gastronomy Project by Ntinos Fotinakis με πιάτα υψηλής γαστρονομίας, ενώ παράλληλα επιμελείται και ένα πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο – ναό της κρεατοφαγίας διεθνώς, το περιβόητο Beefbar, όπου συνδυάζει με μαεστρία εξαιρετικές  κοπές, όπως το Kobe, με την ελληνική κουζίνα.
Το Gastromomy Tuesdays του Δεκεμβρίου γίνεται σε συνεργασία με την Goldair Handling για την υποστήριξη των σκοπών της ActionHellas.

Chef Κωνσταντίνος Φωτεινάκης
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου
Ώρα 9 μμ
Menu Degustation
Καναπεδάκια
***
Kαραβίδα
Κολοκύθα, Νεροκάρδαμο, Περγαμόντο
***
Μπακαλιάρος
Αγκινάρα, καρότο, αλα πολίτα
***
Moσχάρι
Μανιτάρια, Φουντούκια, Κουνουπίδι
***
Alpaco Σοκολάτα
Πραλίνα φουντουκιού, γάλα με κουρκουμά

Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430
https://www.facebook.com/atheneeathens
https://www.instagram.com/athenee_athenee


Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]