Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

GALETTE ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΗΛΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

GALETTE ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΗΛΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 20 min
: 35 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με πλούσια διατροφική αξία και αλλά και υπέροχη γεύση! Η γλυκοπατάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού και στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου. Είναι απίστευτα πλούσια σε β-καροτένιο, μορφή της βιταμίνης Α όπου οφείλεται το πορτοκαλί της χρώμα και οι ευεργετικές ιδιότητές της για το δέρμα και τα μάτια. Από την άλλη το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, Ε, Κ ,νιασίνη, βιταμίνη Β6 ,φιλικό οξύ και χολίνη. Ταυτόχρονα, το φρέσκο τυρί κρέμα παρέχει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Tέλος, ο δυόσμος περιέχει πολλές βιταμίνες (βιτ. Α, C, Β6, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη) αλλά και μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Υλικά
  • 4 χωριάτικα φύλλα
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα, πορτοκαλί
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα, κόκκινη
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τις πατάτες και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Αλατίζω και βράζω τις πατάτες για 20 λεπτά. Τις ρίχνω σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνω να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τις πιάσω. Τις κόβω σε λεπτές φετούλες. Πλένω το μήλο και το κόβω (μαζί με τη φλούδα) σε λεπτές φέτες. Κόβω την πιπεριά σε στρογγυλές, λεπτές ροδέλες.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βουτυρώνω ένα ένα τα χωριάτικα φύλλα και τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα μεγάλο τσέρκι (28-30 εκ.) κόβω ένα δίσκο από τα φύλλα και τον μεταφέρω στη λαμαρίνα.
  • Βήμα 3 Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω να αφρατέψει. Αδειάζω τη μισή ποσότητα του τυριού στο δίσκο και απλώνω αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 3 εκατοστά από την περιφέρεια. Παίρνω όσα κομμάτια φύλλων έχουν περισσέψει και τα στρώνω επάνω στο τυρί. Στρώνω σε σειρά τα λαχανικά και το μήλο. Βάζω το υπόλοιπο τυρί στο κέντρο και πασπαλίζω με το δυόσμο και το σουσάμι. Ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρω την galette ζεστή.

Related Posts

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών (UIB), με κεντρικό σύνθημα «Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας ή αγοράστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας». Το ψωμί είναι το κατ’ εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό, […]

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.