Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

FULL CHOCOLATE MOUSSE

FULL CHOCOLATE MOUSSE

FULL CHOCOLATE MOUSSE

: 6
: 15 min
           
: 2 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ποιος δεν λατρεύει τη σοκολάτα… Μία υπέροχη «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με τις πρωτεΐνες (BCAA Protein Arla), οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση και ενίσχυση της μυϊκής μάζας. Ταυτόχρονα, η κρέμα γάλακτος light και το φρέσκο τυρί κρέμα παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Με δεδομένη την απειλή του κορωναιού κάθε επιπλέον προσθήκη θρεπτικών συστατικών που σχετίζονται με την προστασία του αμυντικού συστήματος από τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας όπως είναι η κρέμα γάλακτος και το τυρί, είναι πολύτιμη και ιδιαίτερα σημαντική. Στη διατροφική μας εξίσωση αποτέλεσμα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την έξοχη γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών υλικών με υψηλή βιολογική αξία, την οποία θα λατρέψουν οι πολυπληθείς φίλοι της σοκολάτας και όχι μόνον. Μία υπέροχη πρόταση με την υπογραφή της Ντίνας!

Υλικά
  • 250 ml ρόφημα Milk Shake Chocolate BCAA Protein Arla
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 480 ml κρέμα γάλακτος light 12% λιπαρά, Arla
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
  • 75 + 25 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Τριμμένη σοκολάτα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνω στην άκρη να μαλακώσουν. Βάζω το σοκολατούχο ρόφημα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω (όχι να βράσει, μόνο να ζεσταθεί). Στύβω καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνω στο κατσαρολάκι. Ανακατεύω καλά να λιώσουν και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τα 75 γρ. άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σοκολατένια κρέμα. Μεταφέρω τη κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και βάζω στον κάδο το τυρί κρέμα, τα 25 γρ. άχνη και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω το τυρί κρέμα στο μπολ με την κρέμα. Προσθέτω το ρόφημα με τις ζελατίνες και ανακατεύω όλα τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη κλείνω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 4 Μοιράζω την μους στα μπολάκια και πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα.