destination taste!

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 30 min
           
: 3 hr

Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού. Αυτή την εποχή τα καλύτερα είναι οι φράουλες, τα κεράσια και τα μεγάλα κίτρινα αχλάδια ενώ το καλοκαίρι το φτιάχνουμε με ροδάκινα, πεπόνι, σταφύλια, βερίκοκα και δαμάσκηνα ή βανίλιες.

Matériaux
  • 300 ml Μοσχάτο Σάμου
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
  • 400 – 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα εποχής (εδώ αχλάδια κίτρινα, μήλα και ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος), ζυγισμένα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια
Instructions
  • Étape 1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 – 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 2 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 – 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.
  • Étape 3 Μοιράζω τα κομμένα φρούτα σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου. Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου. Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

ΣΑΜΑΛΙ

ΣΑΜΑΛΙ

Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα.