destination taste!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο κέικ με ξερά φρούτα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Χριστουγεννιάτικο κέικ με ξερά φρούτα, ένα γιορτινό κέικ που μπορείτε να σερβίρετε το πρωινό των Χριστουγέννων ή και σε κυριακάτικο brunch. Επιλέξτε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάλογα με τα γούστα σας.

Matériaux
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
  • 5-6 χουρμάδες
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 110 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 115 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 ρίζα τζίντζερ περίπου 2 εκ.
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξημαμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροσπασμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύω από ¼ κουτ. γλυκού σκόνη κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο τριμμένο, κανέλα, γαρύφαλο και τζίντζερ σκόνη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμα
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • Σπόρους ροδιού
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.
  • Étape 2 Βάζω τις μπανάνες, τους χουρμάδες, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και το τζίντζερ στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Étape 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνω τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω να σκορπίσουν. Προσθέτω το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν είναι στεγνό το κέικ, αποσύρω από το φούρνο.
  • Étape 4 Για την επικάλυψη: Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά χυμό πορτοκάλι, μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα (όχι ρευστή). Αλείφω το κρύο κέικ και διακοσμώ με σπόρους ροδιού.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη στο κόσμο λόγω της δουλειάς μου , συχνά ακούω να λένε πως η γαλλική γαστρονομία είναι γνωστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αλήθεια, όμως δεν εμποδίζει ορισμένες χώρες να απαγορεύουν την κατανάλωση μερικών τροφίμων. Παρακάτω θα βρείτε τα […]