destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

χοιρινό λεμονάτο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 1 hr 30 min

Κλασσικό comfort πιάτο αυτό το χοιρινό λεμονάτο με ξυνούτσικη γεύση και ριγανάτο άρωμα. Η μπύρα κάνει τη σάλτσα ακόμα πιο νόστιμη και μεθυστική. Αν στο τέλος του μαγειρέματος, θέλετε μια πιο «δεμένη» σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό.

Matériaux
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 4 καρότα, κομμένα σε χοντρά φετάκια
  • 1 καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, σκόνη
  • 330 ml μπύρα
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Ρίχνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζω λίγα λίγα κομμάτια κρέατος. Τα αφήνω να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
  • Étape 2 Ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τα καρότα (φέτες και τριμμένο) και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με την μπύρα. Προσθέτω τη μουστάρδα, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί για 1.30 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Étape 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και ανακινώ να ανακατευτούν με τη σάλτσα. Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω να βράσουν για 1 λεπτό.
  • Étape 4 Σερβίρω το χοιρινό λεμονάτο με πατατούλες τηγανητές ή με αφράτο πουρέ.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΚΑ;

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΚΑ;

Ξέρατε ότι τα σύκα ήταν γνωστά κι αγαπητά από την αρχαιότητα; Πέρα από την γλυκιά γεύση τους , τα σύκα έχουν από τη φύση τους πολλά θρεπτικά συστατικά και ωφέλιμα φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τα αποξηραμένα σύκα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών […]