destination taste!

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

: 30 min
: 1 hr

Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο θα γλυκαίνουν όλο και περισσότερο.

Matériaux
  • 1 κιλό βολβοί (αγριοκρεμμυδάκια), κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 50 ml ξύδι καλής ποιότητας
  • ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Καθαρίζω τους βολβούς από την εξωτερική τους φλούδα και τους χαράζω στην κορυφή τους, σταυρωτά. Τους ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και τους βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Étape 2 Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό και τους αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσω ο βρασμός). Σουρώνω τους βολβούς σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένω με κρύο νερό.
  • Étape 3 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία του βρασμού με φρέσκο νερό, για άλλα 10 λεπτά, τους σουρώνω και τους ξαναξεπλένω.
  • Étape 4 Βάζω για τρίτη φορά νερό στην κατσαρόλα, ρίχνω τους βολβούς και αλατίζω. Τους αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, δοκιμάζω με ένα πιρούνι και μόλις διαπιστώσω ότι έχουν βράσει (πρέπει να είναι βρασμένοι αλλά όχι να λιώνουν) τους σουρώνω και τους αφήνω να κρυώσουν.
  • Étape 5 Μεταφέρω τους βολβούς σε αποστειρωμένο βάζο, προσθέτω το ξύδι και γεμίζω το υπόλοιπο βάζο με ελαιόλαδο.
  • Étape 6 Σερβίρω τους βολβούς με λίγο από το ξυδόλαδο του βάζου.

Related Posts

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

Τα πολλά μυρωδικά δίνουν χρώμα και απίστευτη γεύση στο ρύζι ενώ τα καλαμαράκια «μελώνουν» μέσα στην πλούσια, ντοματένια σάλτσα τους. Δώστε μόνο προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος, γιατί τα καλαμαράκια είναι ευαίσθητα και σκληραίνουν γρήγορα.

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορείτε να βάλετε όποια τυριά σας αρέσουν. Δοκιμάστε συνδυασμούς όπως μπλε τυρί Δανίας με γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικο κεφαλοτύρι με απαλό ανθότυρο…