destination taste!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

: 12-14
: 30 min
: 1 hr

Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.

Matériaux
  • Για το κέικ
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 100 γρ. κράνμπερι
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μπράντι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα κάστανου (την βρίσκομαι έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 βανιλίνη
  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για τη διακόσμηση
  • Καραμελάκια σε διάφορα χρώματα
Instructions
  • Étape 1 Για το κέικ: Ανακατεύω τις σταφίδες και τα κράνμπερι με το μπράντι και το γάλα για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Étape 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα, όσο να ενσωματωθούν. Προσθέτω τις σταφίδες και τα κράνμπερι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Étape 3 Αδειάζω το μείγμα σε μία φόρμα με διάμετρο 22 εκ. περίπου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα περίπου.
  • Étape 4 Για την κρέμα: Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάω με αυγοδάρτη καλά τη κρέμα κάστανου για να την αφρατέψω και την ενώνω μαλακά με τη σαντιγί με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην σπάσω τον όγκο της.
  • Étape 5 Για το γλάσο: Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά, όσο να ομογενοποιηθούν.
  • Étape 6 Κόβω στη μέση το κέικ, αφού κρυώσει και απλώνω στον ένα δίσκο την κρέμα. Τοποθετώ τον δεύτερο δίσκο επάνω και σκεπάζω το κέικ με το γλάσο.
  • Étape 7 Μπορείτε να στολίσετε με μικρά καραμελάκια σε διάφορα χρώματα και να σχηματίσετε με αυτά την χρονολογία.

Related Posts

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.