destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ VEGAN ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ VEGAN ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ VEGAN ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 25-30
: 30 min
           
: 3 hr

Τα τρουφάκια είναι από τα πιο γιορτινά γλυκίσματα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Τα τρουφάκια με κάστανο και κακάο είναι πεντανόστιμα και τέλεια για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Τη ζάχαρη καρύδας θα τη βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Matériaux
  • 500 γρ. γερά κάστανα
  • 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 75 ml νερό
  • 1 λοβό φυσικής βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας κακάο, άγλυκο
  • Τριμμένο ινδοκάρυδο
Instructions
  • Étape 1 Χαράζω με ένα μαχαίρι τα κάστανα και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό κρύο νερό. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 20 λεπτά (μετράω από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, τα σουρώνω και τα αφήνω να έρθουν σε θερμοκρασία που να μπορώ να τα αγγίξω.
  • Étape 2 Τα καθαρίζω από τις εξωτερικές φλούδες και τις εσωτερικές μεμβράνες και τα μεταφέρω στο μπλέντερ. Προσθέτω την ζάχαρη καρύδας, τους σπόρους της βανίλιας (ή το εκχύλισμα) και το κακάο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν και χωρίς να σταματήσω την πολτοποίηση προσθέτω σε δόσεις το νερό.
  • Étape 3 Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Étape 4 Βάζω αρκετό ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο. Παίρνω μικρές κουταλιές από το μείγμα, και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα «πανάρω» στο ινδοκάρυδο και σερβίρω αμέσως. Αν έχω, τα τοποθετώ σε χρωματιστά καραμελόχαρτα.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe