destination taste!

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

: 25-30 πιτάκια
: 25 min
: 45 min

Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα.

Matériaux
  • 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30 φυλλαράκια)
  • 150 γρ. ελαιόλαδο (για τη συνταγή και για το άλειμμα)
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για τη γέμιση
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • μαυροσούσαμο, για το πασπάλισμα
  • σιναπόσπορο, για το πασπάλισμα
Instructions
  • Étape 1 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη και κόβω σε κομμάτια.
  • Étape 2 Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω 3 κουταλιές της σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω τα λουκάνικα και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον πελτέ, την πάπρικα, τις λιαστές ντομάτες, και ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό. Αφήνω τη γέμιση να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να στεγνώσει. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  • Étape 3 Βάζω τη γέμιση στο μούλτι και την πολτοποιώ να γίνει σαν κιμάς. Αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, τον μαϊντανό, το τυρί και τα φυστίκια. Ανακατεύω καλά.
  • Étape 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Étape 5 Απλώνω ένα φυλλαράκι ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και το λαδώνω με ένα πινέλο. Βάζω στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά γέμισης και διπλώνω σε τρίγωνο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
  • Étape 6 Μεταφέρω τα τρίγωνα στη λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό.
  • Étape 7 Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και σιναπόσπορο και ψήνω τα τρίγωνα στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Étape 8 Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.

Related Posts

ΤΑ «ΜΙΚΡΑ» ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΤΑ «ΜΙΚΡΑ» ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση είναι ώρες χαλάρωσης. Αν έχετε τη συνήθεια, να χρειάζεστε, κάτι μικρό για «μασούλημα», δεν είναι απαραίτητο, να τρέξετε για ξηρούς καρπούς και πατατάκια. Σας έχω τις καλύτερες προτάσεις για μικρά, νόστιμα, γρήγορα και σπιτικά σνακ για να απολαύσετε μια ωραία […]

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Μια μηλόπιτα σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα… Μόνο μήλα… Το απόλυτο, μαγικό γλυκό που μπορούμε να ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!