destination taste!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4 πίτες
: 15 min
: 35 min
           
: 20 min

Η παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτα που παίρνει άλλη διάσταση με τυρί κρέμα και μοτσαρέλα. Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο κρούστας.

Matériaux
  • Για τα φύλλα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
  • 300 ml χλιαρό νερό (περίπου)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 400 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Instructions
  • Étape 1 Για τα φύλλα: Βάζω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργώ στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνω μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αλάτι. Ξεκινάω το ζύμωμα, ρίχνοντας σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξω μια ζύμη απαλή. Η υφή της δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Κόβω τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και την αφήνω για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Étape 2 Για την γέμιση και τις πίτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά. Προσθέτω τα τυριά, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Étape 3 Πασπαλίζω στο τραπέζι λίγο αλεύρι, τοποθετώ το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγω ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Ρίχνω περιμετρικά ελαιόλαδο και σκορπίζω μικρές κουταλιές γέμισης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ, σφιχτό ρολό και κατόπιν το γυρίζω σε κύκλο δίνοντας το σχήμα του σαρικιού. Μεταφέρω την πίτα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Étape 4 Ραντίζω ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω τις πίτες για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.



Subscribe