destination taste!

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ CAMPARI ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ CAMPARI ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ CAMPARI ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6
: 30 min
           
: 4 hr

Ο συνδυασμός φράουλας, πορτοκαλιού και Campari είναι απίστευτα δροσερός και κομψός. Σερβίρετε αυτή την απλή τερίνα μετά από ένα πλούσιο γεύμα, ως επιδόρπιο, για να δροσίσετε τον ουρανίσκο.

Matériaux
  • ½ λίτρο χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 8 φύλλα ζελατίνης
  • 800 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 200 ml Campari
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το μισό χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Étape 2 Σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω με τα χέρια μου και τα ρίχνω στο καυτό μείγμα πορτοκαλιού-ζάχαρης. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζελατίνη να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το Campari και ανακατεύω καλά. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας φόρμας για τερίνα ή μιας μέτριας μακρόστενης φόρμας για κέικ. Στρώνω εκεί τις μισές φράουλες και αδειάζω εκεί το μισό μείγμα με Campari. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει πολύ ελαφρά. Τότε απλώνω εκεί τις υπόλοιπες φράουλες και τις περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα Campari.
  • Étape 3 Φέρνω τις άκρες της μεμβράνης προς το κέντρο της τερίνας για να καλύψω το μείγμα και βάζω τη φόρμα το ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
  • Étape 4 Για να σερβίρω, αναποδογυρίζω προσεκτικά την τερίνα, αφαιρώ προσεκτικά τη μεμβράνη και κόβω σε φέτες.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.