destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

: 4-6
: 15 min
: 30 min
           
: 1 hr

Μια τάρτα με διαφορετική ζύμη αφού περιέχει σπανάκι φρέσκο. Μπορείτε να την φτιάξετε και με κατεψυγμένο αλλά ίσως χρειαστείτε περισσότερο αλεύρι αφού η υγρασία είναι πολύ περισσότερη.

Matériaux
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 80 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμμένο και χοντροκομμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Για την γέμιση
  • 600 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 100 ml Peleano
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 3 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Για τη ζύμη: Βάζω το σπανάκι στο μπλέντερ και το πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα. Αδειάζω την κρέμα στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κύβους και λίγο αλάτι. Δουλεύω τα υλικά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια ενιαία, κολλώδης ζύμη. Σταματάω το μίξερ, πασπαλίζω με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και αδειάζω εκεί τη ζύμη. Ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  • Étape 2 Για την γέμιση: Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πέσει ο όγκος των χορταρικών και να μαραθούν. Ραντίζω με το peleano και το αφήνω στη φωτιά μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. Αδειάζω το κρύο σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτω την μοτσαρέλα, το ζαμπόν, την γραβιέρα, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Étape 3 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά μια ταρτιέρα 20 εκ. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα. Ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 0,6-0,8 χιλ. Μεταφέρω τη ζύμη στην ταρτιέρα και κόβω όσο από το φύλλο περισσεύει και το κρατάω στην άκρη. Γεμίζω την τάρτα με την γέμιση και ισιώνω καλά.
  • Étape 4 Όση ζύμη μου έχει περισσέψει την ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Κόβω λωρίδες σε διάφορα μεγέθη και διακοσμώ την τάρτα. Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.