destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 4-6
: 30 min
: 45 min
           
: 1 hr

Πολύ χορταστική και πεντανόστιμη τάρτα με πατάτες και γλυκοπατάτες αλλά και «δυνατό» μπλε τυρί Δανίας. Το γιαούρτι και το τυρί κρέμα κάνουν την γέμιση πιο βελούδινη και νόστιμη.

Matériaux
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 50 ml νερό
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την γέμιση
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 γλυκοπατάτες μικρές
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 6 φέτες Castello Burger blue Slices
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι, τον κρόκο και το νερό και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.
  • Étape 2 Για την γέμιση: Καθαρίζω την 1 πατάτα και την 1 γλυκοπατάτα και τις κόβω σε μικρούς κύβους. Βάζω τους κύβους σε μια κατσαρόλα, προσθέτω νερό όσο να τις σκεπάσω και βράζω για 10 λεπτά. Τις αδειάζω σε σουρωτήρι και τις κρατάω στην άκρη.
  • Étape 3 Καθαρίζω τις δεύτερες πατάτες και τις τρίβω στο ψιλό του τρίφτη. Τις μεταφέρω σε ένα σουρωτήρι, αλατίζω και τις αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Étape 4 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Μεταφέρω τις τριμμένες πατάτες σε μια καθαρή πετσέτα και στίβω καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Ρίχνω τις πατάτες στην κρέμα και ανακατεύω.
  • Étape 5 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Ξετυλίγω τη ζύμη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 26 εκ. και την στρώνω σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 22 εκ. Ρίχνω τις βρασμένες πατάτες και τις σκορπίζω σε όλη την τάρτα. Αδειάζω την κρέμα και ψήνω την τάρτα για 35 λεπτά. Βγάζω την τάρτα από το φούρνο και απλώνω τις φέτες τυριού. Επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν.
  • Étape 6 Σερβίρω την τάρτα χλιαρή ή κρύα.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.



Subscribe