destination, goût!

[lt_recipe name= »ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ » servings= »8-10″ prep_time= »30M » cook_time= »45M » total_time= »2H » summary= »Φανταστική τάρτα με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και γεύση έκπληξη. Κρέμα αλλά και πραλίνα φουντουκιού που ξέρω ότι λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. » print= »yes » ingredients= »Για τις ζύμες;270 + 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;20 γρ. κακάο, άγλυκο;250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα;195 γρ. ζάχαρη;1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη;2 μεγάλα αυγά;3 κρόκοι αυγών;2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας;1 πρέζα αλάτι;Για την κρέμα;400 γρ. γάλα φρέσκο;100 γρ. κρέμα γάλακτος;6 κρόκοι αυγών;150 γρ. ζάχαρη;30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;20 γρ. κορν φλάουρ;1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας;12 κουτ. γλυκού πραλίνα φουντουκιού » ]Για τις ζύμες: Σε ένα μπολ κοσκινίζω τα 250 γρ. αλεύρι και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζω τα 230 γρ. αλεύρι, το κακάο και την ζάχαρη άχνη και το αφήνω στην άκρη.;Βάζω στην κουζινομηχανή το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτω τα αυγά και τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα με δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε δύο ίσες ποσότητες και τις μεταφέρω στα μπολ με τα στεγνά υλικά.;Ζυμώνω πρώτα τα υλικά για την λευκή ζύμη και κατόπιν τα υλικά για την σοκολατένια ζύμη. Κόβω ένα μικρό κομμάτι σοκολατένιας ζύμης (περίπου 80-100 γρ.) και το ενώνω με την λευκή ζύμη για να δημιουργήσω σοκολατένια «νερά». Τυλίγω τις δύο ζύμες σε μεμβράνες και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.;Βγάζω την σοκολατένια ζύμη την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 24 εκ. Μεταφέρω το φύλλο σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20-22 εκ. φροντίζοντας να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ. ;Για την κρέμα: Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, αφράτο μείγμα. Βάζω το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ενώ ανακατεύω το μείγμα των κρόκων με το σύρμα προσθέτω σε αργή ροή τη μισή ποσότητα ζεστού γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.;Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει.;Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο 170°C με αέρα. ;Βγάζω το δίχρωμο κομμάτι κομμάτι ζύμης από το ψυγείο, το τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και το ανοίγω σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ. Βγάζω την ταρτιέρα από το ψυγείο. ;Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και ανακατεύω λίγο με το σύρμα για να αφρατέψει. Αδειάζω την κρέμα στην ταρτιέρα και ισιώνω καλά με ένα κουτάλι. Σκορπίζω την πραλίνα φουντουκιού σε όλη την επιφάνεια της κρέμας (δεν την ανακατεύω) και καλύπτω το δίχρωμο φύλλο ζύμης, πιέζοντας στις άκρες για να ενωθεί καλά. ;Ψήνω την τάρτα στο φούρνο για 40-45 λεπτά.[/lt_recipe]

Δείτε επίσης...