destination taste!

ΣΑΜΑΛΙ

ΣΑΜΑΛΙ

ΣΑΜΑΛΙ

: 14-16
: 20 min
: 40 min
           
: 2 hr

Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα.

Matériaux
  • Για το σάμαλι
  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αμμωνία, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη σε σκόνη
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • Για το σιρόπι
  • 600 γρ. νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
Instructions
  • Étape 1 Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 10 λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.
  • Étape 2 Για το σάμαλι: Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το σάμαλι, μαζί και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
  • Étape 3 Αφήνω το μίγμα στην άκρη, για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  • Étape 4 Αλείφω με λίγο βούτυρο και αδειάζω όλο το μίγμα. Στρώνω με μια σπάτουλα και ψήνω το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
  • Étape 5 Αποσύρω από το φούρνο και σιροπιάζω αμέσως (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι).

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Ευκολότατα, πολύ αρωματικά και αφράτα, τα κλασικά μπισκότα βανίλιας συνοδεύουν τον καφέ και το τσάι μας κάθε στιγμή της ημέρας. Προτιμάμε φυσική βανίλια για αξεπέραστο άρωμα.

10 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΣΝΑΚ

10 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΣΝΑΚ

Αν είστε από εκείνους που δεν μπορούν να μην τσιμπολογήσουν κάτι περιμένοντας το επόμενο γεύμα, σας έχω καλά νέα! Παρακάτω έχω επιλέξει για εσάς 10 παραδείγματα υγιεινών σνακ για να συνεχίσετε το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς όμως να αισθάνεστε άσχημα. Γιατί το […]