destination taste!

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 20 min
: 15 min

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορείτε να βάλετε όποια τυριά σας αρέσουν. Δοκιμάστε συνδυασμούς όπως μπλε τυρί Δανίας με γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικο κεφαλοτύρι με απαλό ανθότυρο…

Matériaux
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. βρασμένο ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ (το μετράτε αφού βράσει)
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, το αυγό, το δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Étape 2 Ανοίγω τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τα κόβω από την μακριά πλευρά στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές λωρίδες από το κάθε ένα φύλλο (σύνολο 20 λωρίδες).
  • Étape 3 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με λιωμένο βούτυρο και βάζω στην άκρη του φύλλου 2 γεμάτες κουταλιές γέμιση. Κλείνω πρώτα δεξιά κι αριστερά το φύλλο και κατόπιν το ρολάρω μέχρι το τέλος, δημιουργώντας ένα μακρύ ρολάκι. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
  • Étape 4 Τηγανίζω τα μπουρέκια λίγα λίγα (για να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιολάδου) μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Τα βγάζω με τσιμπίδα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  • Étape 5 Τα σερβίρω ζεστά.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Φανταστική τάρτα με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και γεύση έκπληξη. Κρέμα αλλά και πραλίνα φουντουκιού που ξέρω ότι λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.