destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

: 2
: 20 min
           
: 2 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Γεύμα στο οποίο περιλαμβάνονται μία σημαντική ποικιλία θρεπτικών συστατικών! Σίδηρος για καλύτερη αιμοποίηση, πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσματικές βιολογικές λειτουργίες και άλλα συστατικά (π.χ. κρεατίνη) για την τόνωση του μυϊκού συστήματος. Η θρεπτική πληρότητα του πιάτου συμπληρώνεται με την παρουσία βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά το νευρικό σύστημα και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του μεταβολισμού. Το φρέσκο τυρί κρέμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά και το στραγγιστό γιαούρτι ενισχύουν την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D. Τα θρεπτικά συστατικά αυτά σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία πρωτότυπη και παράλληλα πολύ γευστική συνταγή με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!

Matériaux
  • 150 γρ. ζαμπόν από μπούτι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης εκτός της πιπεριάς και πιπερώνω. Απλώνω τις φέτες του αλλαντικού τη κάθε μια ξεχωριστά πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Μοιράζω στο κέντρο τους την κρέμα τυριού και τα μπαστουνάκια πιπεριάς. Τυλίγω τις φέτες σε ρολά μέσα στη πλαστική μεμβράνη.
  • Étape 2 Βάζω τα ρολά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα. Την ώρα του σερβιρίσματος, βγάζω από το ψυγείο, αφαιρώ την πλαστική μεμβράνη και κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρω σε πιατέλα. Αν θέλω περιχύνω με λίγο επιπλέον, βαλσαμικό ξύδι.

Related Posts

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.



Subscribe