destination taste!

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ALLA NORMA

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ALLA NORMA

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ALLA NORMA

: 4
: 20 min
: 25 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γευστικότατη πρόταση της Ντίνας Νικολάου. Τα ριγατόνι είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, σελήνιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Θιαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη, φολικό οξύ), ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Οι ντομάτες προσφέρουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση ενώ προστατεύουν τον οργανισμό από τα φαινόμενα γήρανσης και από καρδιαγγειακές παθήσεις. Τέλος, η πρόταση αυτή, λόγω του τυριού Δανίας, προσφέρει ασβέστιο, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της σκελετικής δομής.

Matériaux
  • 500 γρ. ριγατόνι ΗΛΙΟΣ
  • 750 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους 1-2 εκ. και τα στενότερα μέρη κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 8 πομοντόρια, ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Χοντροτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ριγκατόνι αλ ντέντε.
  • Étape 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζω τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω και τις αφήνω σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί να στραγγίξουν. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω τους κύβους μελιτζάνας και τους σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Αδειάζω τους κύβους σε ένα άλλο πιάτο. Τέλος, ρίχνω τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα αφήνω να ροδίσουν. Τα βγάζω και τα αφήνω στην άκρη.
  • Étape 3 Ρίχνω στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν ρίχνω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες ντομάτες και το μισό βασιλικό, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 15 λεπτά. Ρίχνω τα βρασμένα ριγκατόνι, τους κύβους μελιτζάνας και το μισό τριμμένο τυρί και ανακινώ.
  • Étape 4 Μοιράζω το φαγητό στα πιάτα και σκορπίζω τις φέτες μελιτζάνας, τα ντοματίνια, τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.