destination, goût!

Το φρέσκο χταπόδι δεν χρειάζεται πολύ αλάτι γιατί το νερό που αποβάλλει κατά την διάρκεια του βρασμού είναι αρκετό αλμυρό. Πριν αλατίσετε πρέπει να δοκιμάσετε.

pinit
0 Add to Favorites

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΣΥΚΑ

Prep Time 1 heure Cook Time 30 min. Rest Time 30 min. Total Time 2 hrs Servings: 4

Ingrédients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τοποθετώ μέσα το χταπόδι χωρίς να προσθέσω τίποτε άλλο

  2. Σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το χταπόδι να βράσει για 1 ώρα

  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω τα κρεμμυδάκια και νερό μέχρι να τα σκεπάσει

  4. Βράζω για 20 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν

  5. Τα στραγγίζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω στην άκρη

  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω 3 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο να ζεσταθούν

  7. Ρίχνω τις πιπεριές, το κομμένο σε φέτες κρεμμύδι, και το σκόρδο και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν

  8. Προσθέτω τα βρασμένα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν

  9. Βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβω σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνω στην άκρη

  10. Επαναφέρω την κατσαρόλα με τα ζουμάκια του χταποδιού σε δυνατή φωτιά και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύδι

  11. Μόλις πάρουν βράση ρίχνω τα αποξηραμένα σύκα, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού και βράζω για 5-6 λεπτά

  12. Προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού (πιπεριές, κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, σκόρδα), την ντομάτα και λίγο αλάτι

  13. Βράζω για 10 λεπτά και προσθέτω τα κομμάτια του χταποδιού

  14. Συνεχίζω το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα και αποσύρω από τη φωτιά

  15. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...