destination, goût!

Prep Time 30 min. Cook Time 30 min. Rest Time 1 heure Total Time 2 hrs Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Για την βάση

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη στον πάγκο της κουζίνας. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και το αυγό. Με τα δάχτυλά μου, δουλεύω παίρνοντας το αλεύρι από τις άκρες και φέρνοντάς το προς το κέντρο και ζυμώνω με απαλές κινήσεις μέχρι ενωθούν τα υλικά. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια χαμηλή ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ.

  3. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 30 εκ. Μεταφέρω τη ζύμη στην ταρτιέρα και πιέζω λίγο για να κολλήσει στη βάση και στα τοιχώματα. Με ένα πηρούνι, τρυπάω διάσπαρτα τη βάση και στρώνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Γεμίζω με όσπρια ή ρύζι και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί με τα όσπρια και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να κρυώσει.

Για την κρέμα

  1. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το γάλα και βάζω το υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Βάζω στη φωτιά και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη. Στο γάλα που έχω κρατήσει ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το μίγμα στο κατσαρολάκι με τα γάλατα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια δεμένη κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το σιρόπι τριαντάφυλλο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτω στην επιφάνεια της κρέμας). Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

  1. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρέμα και δουλεύω λίγο με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά. Αδειάζω την κρέμα στην ψημένα τάρτα και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Στολίζω περιμετρικά με βρώσιμα λουλούδια και σερβίρω.

author-sign

Δείτε επίσης...