destination, goût!

Prep Time 30 min. Cook Time 30 min. Total Time 1 hr Servings: 6

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα πορτοκάλι

Για τα καραμελωμένα πορτοκάλια

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Bάζω όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμης. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω 1 κουταλιά ακόμη γάλα. Ανοίγω την ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 22 εκ. και το στρώνω σε ταρτιέρα 20 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας την βάση και τα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει αρκετά. Σκεπάζω την τάρτα με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, γεμίζω με ξερά ρεβίθια και ψήνω για 15 λεπτά.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα κατσαρόλακι βάζω όλα τα υλικά και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσουν. Χρειάζεται λίγη προσοχή για να μη βράση και σβολιάσει. Δοκιμάζω με ένα κουτάλι και δω ότι στέκεται αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την κρέμα στην ταρτιέρα.

  2. Επαναφέρω την ταρτιέρα στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη.
    Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις άκρες από τα τοιχώματα που εξέχουν για να γίνουν λεία. Σκεπάζω με μεμβράνη και την τοποθετώ στο ψυγείο.

Για τα πορτοκάλια

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Στρώνω τις φέτες των πορτοκαλιών και τις αφήνω να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτω πασπαλιστά τη ζάχαρη και ανακινώντας το τηγάνι (δεν ανακατεύω) αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει (περίπου 6-8 λεπτά). Προσθέτω το χυμό, το αλάτι και τη βανίλια και ανακινώ απαλά. Αφήνω τα πορτοκάλια να κρυώσουν και τα μεταφέρω στην τάρτα.

author-sign

Δείτε επίσης...