destination, goût!

Prep Time 30 min. Cook Time 50 min. Total Time 1 hr 20 mins Servings: 6

Υλικά

για το σιρόπι

για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια κλασσική φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και χτυπάω για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα, να φουσκώσει και να ασπρίσει.

  3. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μισή ποσότητα γιαούρτι, τη μισή ποσότητα του χυμού, το άλειμμα μανταρινιού και τη μισή ποσότητα των αλεύρων. Ανακατεύω με μια μαρίζ και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.

  4. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί και αν δω ότι κολλάει συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
    Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρω.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός) σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο μισό και συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.
    Με ένα κουτάλι ρίχνω το καυτό σιρόπι στο ζεστό κέικ.

Σερβίρισμα

  1. Βάζω το άλειμμα μανταρινιού, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια στο μούλτι και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα. Απλώνω τη σάλτσα στο κέικ και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...