Options d'impression:

Palikaria au pesto de roquette

Palikaria au pesto de roquette

<!-- [lt_recipe name="ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ" servings="4" prep_time="30M" cook_time="2H" total_time="12H" summary="Η παλληκαριά είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με ανάμεικτα όσπρια και δημητριακά και που συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με διάφορες ονομασίες (π.χ. πολυσπόρια,) σε πολλές παραλλαγές, ακόμα και γλυκές. Στην εποχή του, μπορούμε να προσθέσουμε και σπόρους ροδιού, καρπός με καθαρά συμβολική σημασία. Αν θέλουμε προσθαφαιρούμε όποια όσπρια ή δημητριακά θέλουμε, ανάλογα με τα γούστα μας. Υπολογίζουμε πάντως ότι τα ρεβίθια και, κυρίως, το στάρι, απαιτούν κάποιες ώρες για μούλιασμα και μαγείρεμα, επομένως προγραμματίζουμε την παρασκευή της παλληκαριάς τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα." print="yes" ingredients="½ φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα;½ φλιτζ. τσαγιού μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα;½ φλιτζ. τσαγιού στάρι, καλά βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του;½ φλιτζ. τσαγιού κατεψυγμένο καλαμπόκι, κατά προτίμηση βιολογικό, βρασμένο και στραγγισμένο;1 φλιτζ. τσαγιού μείγμα από ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, θυμάρι, κ.ά.);3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα;1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, καλά κοπανισμένος στο γουδί;1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ, σε σκόνη;100 ml χυμός λεμονιού;100 ml ελαιόλαδο;ξύσμα από 1 λεμόνι + 1 πορτοκάλι, ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;Pour le pesto de roquette; 2 fl. de feuilles de roquette au thé, bien écrasées ? ½ fl. à thé de pignons de pin, légèrement grillés jusqu'à ce qu'ils soient dorés ?½ fl. de thé de fromage jaune faible en gras (nous trouverons des fromages faibles en gras d'excellente qualité, grecs et très savoureux) ; sel, poivre fraîchement moulu ; 3 c. soupe à l'huile d'olive" ]Le pesto d'aragule: Je mets les feuilles de roquette, les pignons de pin, le fromage, le sel et le poivre dans le mixeur (ou le robot culinaire) et je les travaille bien, jusqu'à obtenir une pâte ferme. Ajoutez progressivement l'huile d'olive et continuez à travailler les ingrédients jusqu'à ce que le mélange devienne lisse et épais. Je laisse le pesto de côté.?Pallikaire : Dans un grand bol, je mets les pois chiches, les haricots à yeux noirs, le blé, le maïs, les herbes hachées, les oignons nouveaux, la coriandre, le gingembre, le zeste, le jus de citron et l'huile d'olive et je mélange bien avec une cuillère en bois.? Je divise la "pallikaria " dans des plats profonds, ajoutez 1 c. de soupe au pesto de roquette et remuer. Servir immédiatement.[/lt_recipe] -->

Notes