Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

Κολοκύθα ψητή, γεμιστή με κινόα και πορτοκάλι
Ingrédients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C με αντιστάσεις
-
Κόβω την κολοκύθα στη μέση και αφαιρώ τους σπόρους
-
Χαράζω τη σάρκα με ένα κοφτερό μαχαίρι, ραντίζω με 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και τοποθετώ τα κομμάτια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω
-
Ψήνω την κολοκύθα για 50-55 λεπτά
-
Αποσύρω τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνω την κολοκύθα να γίνει χλιαρή
-
Πλένω καλά την κινόα με τρεχούμενο νερό
-
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να γυαλίσουν
-
Προσθέτω την πλυμένη κινόα και προσθέτω το μετρημένο νερό
-
Αφήνω να πάρει βράση, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και μισοσκεπάζω την κατσαρόλα
-
Μαγειρεύω για 12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το υπόλοιπο ελαιόλαδο τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ρίχνω την μαγειρεμένη κινόα, τα καρύδια, το πορτοκάλι και τα ρόδια και ανακατεύω
-
Γυρίζω τις κολοκύθες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τις γεμίζω με την κινόα
-
Πασπαλίζω με τον λιναρόσπορο και τον μαϊντανό και σερβίρω αμέσως