destination, goût!

Prep Time 15 min. Cook Time 3 heure Total Time 3 hrs 15 mins Servings: 6

Υλικά

Για το ρύζι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Σκουπίζω καλά μέσα και έξω τη γαλοπούλα με χαρτί κουζίνας.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο, την πάπρικα, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν. Αλατίζω με θαλασσινό αλάτι και αλείφω (μέσα-έξω) με το μείγμα του βουτύρου και τοποθετώ μέσα στην κοιλιά το κρεμμύδι, το λεμόνι και τα μυρωδικά.

  3. Πλέκω τις φέτες μπέικον (αν δεν μπορείτε σκεπάζετε απλά με τις φέτες ώστε να καλύψετε όλο το στήθος) και καλύπτω τη γαλοπούλα. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 2 ώρες. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο τοποθετώ τα κράνμπερις ενδιάμεσα στις φέτες μπέικον και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη μέχρι να ροδίσει καλά.

Για το ρύζι

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα τον μετρημένο ζωμό, αλατίζω και αφήνω να πάρει βράση. Ρίχνω το ρύζι και το βράζω για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σοτάρω μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το κουκουνάρι και το λωτό, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι και ανακινώ καλά το γουόκ. Αρωματίζω με φρέσκο δεντρολίβανο και αδειάζω το ρύζι σε μεγάλη πιατέλα.
    Τοποθετώ την γαλοπούλα και σερβίρω αμέσως.

author-sign

Δείτε επίσης...