destination, goût!

Σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης αλλά με εβραιο-πολωνικές καταβολές, αυτά τα στρογγυλά κουλούρια είναι αφράτα και πεντανόστιμα. Τέλεια για σάντουιτς αλλά και για το πρωινό.

bagels olikis alesis pinit
0 Add to Favorites

Bagels ολικής άλεσης

Prep Time 30 min. Cook Time 20 min. Rest Time 2H20 min. Total Time 52 mins Servings: 10

Ingrédients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω σε 1 μπολ το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά

  2. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το αλάτι

  4. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και αδειάζω εκεί το νερό με τη μαγιά

  5. Ξεκινάω να ζυμώνω, φέρνοντας το αλεύρι από τις άκρες προς το κέντρο μέχρι να απορροφηθεί από τα υγρά

  6. Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη

  7. Σκεπάζω το μπολ με καθαρή πετσέτα και το αφήνω στην άκρη για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο

  8. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου

  9. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά από τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο

  10. Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και πλάθω σε μπάλες

  11. Με τα δάχτυλά μου ανοίγω το κέντρο για να δημιουργήσω μια τρύπα αρκετά μεγάλη γιατί όταν φουσκώσουν θα κλείσει

  12. Τα αφήνω σκεπασμένα για 20 λεπτά

  13. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει

  14. Παίρνω ένα ένα τα ψωμάκια και τα ρίχνω στο νερό για 2 λεπτά

  15. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω ξανά στη λαμαρίνα

  16. Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις

  17. Aλείφω τα bacels με βούτυρο-σκόρδο-μυρωδικά

  18. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα

  19. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει

author-sign