Options d'impression:

lait de riz à la grenade et à la mandarine

lait de riz à la grenade et à la mandarine
<!-- [lt_recipe name=|ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΡΟΔΙ & ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ| servings=|4| prep_time=|5M| cook_time=|20M| total_time=|25M| summary=|Το ρυζόγαλο είναι από τα επιδόρπια που θεωρώ μεγαλειώδη μέσα στην απλότητά τους. Λίγα υλικά αλλά εξαιρετικό αποτέλεσμα. Συνδυάστε το με φρούτα της εποχής, αλλά και κάποιο ξηρό καρπό που αγαπάτε.| print=|yes| ingredients=|200 γρ. ρύζι basmati, Ωμέγα ;500 ml ρόφημα γάλακτος Arla protein βανίλια ;ελάχιστο αλάτι ;70 γρ. ζάχαρη καστανή ;3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια ;100 γρ. σπόρους ροδιού ;3 μανταρίνια, γλασαρισμένα* ;Φρέσκα φύλλα δυόσμου | ] Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω 400 ml νερό και το ρύζι και βράζω για 12-13 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτω το ρόφημα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να χυλώσει και αποσύρω από τη φωτιά. ;Αδειάζω το ρυζόγαλο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τους κρόκους και ανακατεύω έντονα με την κουτάλα για να ενωθούν καλά τα υλικά και οι κρόκοι να «μαγειρευτούν» από την υψηλή θερμοκρασία του ρυζόγαλου, παραμένοντας ρευστοί και να μην στερεοποιηθούν. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Ρίχνω τα ασπράδια στο ρυζόγαλο και ανακατεύω απαλά. ;Γεμίζω τα ποτήρια κατά τα ¾ του ύψους με το ρυζόγαλο. Βάζω 1-2 κουταλιές σπόρους ροδιού και 1-2 σκελίδες μανταρίνι και απογεμίζω το ποτήρι με ρυζόγαλο. Στολίζω με ρόδια και μανταρίνια και 1-2 φυλλαράκια δυόσμο. ;*Βάζω σε μια κατσαρόλα, 3 mandarines, 150 g. sucre brut et 200 ml d'eau et je les fais bouillir pendant 10 minutes (à partir du moment où l'ébullition commence) jusqu'à ce qu'ils soient glacés et que le sirop prenne. Retirez du feu et laissez refroidir les mandarines dans leur sirop.[/lt_recipe] -->

Le riz au lait fait partie des desserts que je considère comme majestueux dans sa simplicité. Peu d'ingrédients mais excellent résultat. Combinez-le avec des fruits de saison, mais aussi avec des noix que vous aimez.

Notes 5 sur 1 votes
Méthode de cuisson
Cuisine
Difficulté Intermédiaire
Temps
Temps de préparation : 5 à 5 minutes Temps de cuisson : 20 à 20 minutes Temps de repos : 1 1 min Durée totale: 26 minutes
Portions 4
meilleure saison Convient toute l'année
Description
Le riz au lait fait partie des desserts que je considère comme majestueux dans sa simplicité. Peu d'ingrédients mais excellent résultat. Combinez-le avec des fruits de saison, mais aussi avec des noix que vous aimez.
Matériaux
    Pour cette recette nous aurons besoin de :
  • 200 gr. riz basmati, Oméga
  • 500 ml de boisson lactée protéinée à la vanille Arla
  • le minimum sel
  • 70 gr. cassonade
  • 3 œufs, séparés en jaunes et blancs
  • 100 gr. graines de grenade
  • 3 mandarines, glacées*
  • Frais feuilles de menthe
Instructions
    *Je mets dans un pot, 3 mandarines, 150 gr. sucre brut
    et 200 ml d'eau
  1. vide et je les fais bouillir pendant 10 minutes (à partir du moment où l'ébullition commence) jusqu'à ce qu'ils soient glacés et que le sirop prenne. Retirer du feu et laisser refroidir les mandarines dans leur sirop.
Mots clés: riz lait grenade mandarine

Merci!