Αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει το χαλούμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο λαστιχωτό τυρί, όπως ταλαγάνι ή φορμαέλλα Αράχοβας.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ingrédients
Εκτέλεση/Instructions
-
Λαδόξιδο: Σε ένα μπολάκι βάζω τα υλικά για το λαδόξιδο και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι για να ενωθούν
-
Σαλάτα: Προθερμαίνω το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
-
Λαδώνω ελάχιστα ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνω εκεί τις φέτες από χαλούμι, σε μονή στρώση
-
Τις ψήνω για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά
-
Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και πασπαλίζω τις φέτες με το μαυροσούσαμο
-
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το καρότο και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύω
-
Περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λαδόξιδο και ανακατεύω ξανά
-
Αδειάζω τη σαλάτα σε μια φαρδιά πιατέλα (ή τη μοιράζω σε ατομικά πιάτα)
-
Βάζω πάνω στη σαλάτα τις φέτες από χαλούμι, περιχύνω με το υπόλοιπο λαδόξιδο και σερβίρω αμέσως