destination, goût!

Η ινδική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Λατρεύω το κάρυ, το μπασμάτι και τις γαρίδες.

pinit
0 Add to Favorites

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

Prep Time 10 min. Cook Time 30 min. Rest Time 30 min. Total Time 1 hr 10 mins Servings: 4

Ingrédients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το ρύζι: Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά

  2. Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, το σαφράν και το τζίντζερ και τα σοτάρω μέχρι να μοσχομυρίσουν

  3. Ρίχνω το μπασμάτι, ανακατεύω για να σωταριστεί και προσθέτω τις σταφίδες

  4. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 600 γρ

  5. ζεστό νερό

  6. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της

  7. Αφήνω το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να σχηματιστούν στην επιφάνεια μικρές τρυπίτσες

  8. Για τις γαρίδες: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν

  9. Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν

  10. Ρίχνω τις γαρίδουλες και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν

  11. Προσθέτω το μείγμα αρωματικών που υπάρχει μέσα στο Goan Curry kit, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά

  12. Με μια λαβίδα, αφαιρώ τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις αφήνω στην άκρη

  13. Ρίχνω στην κατσαρόλα την πάστα και την σάλτσα κάρυ από το Goan Curry kit και ανακατεύω

  14. Προσθέτω ½ φλιτζ

  15. ζεστό νερό, το γάλα καρύδας, ανακατεύω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά

  16. Επαναφέρω τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά

  17. Ανακατεύω το μπασμάτι με ένα πηρούνι, για να γίνει σπυρωτό και σερβίρω στα πιάτα

  18. Μοιράζω τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως

author-sign