destination taste!

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

: 4
: 30 min
: 4 min

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

Matériaux
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • 1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη πικάντικη
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ (περίπου 2 εκ.), τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα, το κάρι, το καγιέν και το τζίντερ και τα μαγειρεύω για 30 να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά).
  • Étape 2 Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω στην άκρη. Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι, ρίχνω την πιπεριά και το τσίλι και σοτάρω για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να μείνει τραγανή. Προσθέτω, το θυμάρι, την μουστάρδα και επαναφέρω το κοτόπουλο στο γουόκ. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον μαϊντανό. Διορθώνω το αλατοπίπερο, αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ.
  • Étape 4 Ανακατεύω στη γέμιση το γιαούρτι και τα 150 γρ. τσένταρ. Βάζω τις 2 τορτίγιες στη λαμαρίνα του φούρνου και ισομοιράζω τη γέμιση. Σκεπάζω με τις 2 τορτίγιες και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.
  • Étape 5 Ψήνω στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.