destination taste!

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΦΕΤΑΣ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΦΕΤΑΣ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΦΕΤΑΣ

: 6
: 15 min
: 50 min
           
: 1 hr 45 min

Εύκολο ψωμάκι που μοσχομυρίζει ελληνικές γεύσεις από το σπανάκι και την φέτα. Φυσικά μπορείτε εκτός από σπανάκι να βάλετε και ρόκα, βλήτα ή άλλα χόρτα που αγαπάτε.

Matériaux
  • Για τη ζύμη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 180 γρ. γάλα, χλιαρό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 13 γρ. μαγιά, ξηρή
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 1 αυγό
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα
  • 10-12 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την επιφάνεια
  • 1 ασπράδι, ελαφρά χτυπημένο
  • Αλάτι θαλασσινό
Instructions
  • Étape 1 Για τη ζύμη: Βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να αφρίζει. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής στην οποία έχω προσαρμόσει τον γάντζο, το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι και αναδεύω. Προσθέτω το μείγμα της μαγιάς, το αυγό και το βούτυρο και αφήνω τα υλικά να ζυμωθούν σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Δυναμώνω την ταχύτητα στο μέτριο και ζυμώνω για 12-15 λεπτά έως ότου η ζύμη να γίνει μαλακή, λεία και ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Étape 2 Για τη γέμιση: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα.
  • Étape 3 Για το ψωμί: Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για το κέικ. Αδειάζω την φουσκωμένη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο 30×40 εκ. (βλ. σχ. επάνω). Αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη και την απλώνω με μια σπάτουλα για να καλύψω όλη την επιφάνεια.
  • Étape 4 Με ένα ροδάκι πίτσας, κόβω από την στενή πλευρά σε 3 λωρίδες. Κατόπιν, κόβω από την μακριά πλευρά σε 9 λωρίδες έτσι ώστε να δημιουργηθούν λωρίδες 10×12 εκ. η κάθε μια. Ενώνω ανά 2 τις λωρίδες και τις τοποθετώ όρθιες μέσα στη φόρμα. Σκεπάζω τη φόρμα και αφήνω το ψωμί για 45 λεπτά να φουσκώσει.
  • Étape 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Αλείφω τη ζύμη (προσοχή, όχι στα σημεία της γέμισης) με χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι.
  • Étape 6 Ψήνω στο φούρνο για 50-55 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.