destination taste!

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

: 12-13
: 20 min
: 25 min

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

Matériaux
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα), ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 200 γρ. βύσσινα ή κεράσια από γλυκό του κουταλιού, καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους
  • Για την κρέμα
  • 1.000 ml γάλα φρέσκο
  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Για το γλάσο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουτ σούπας γάλα
  • 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Instructions
  • Étape 1 Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Προσθέτω σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, δουλεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν αλλά να μην πήξουν. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Étape 2 Για τις πίτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Étape 3 Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το βουτυρώνω καλά. Καλύπτω με ακόμη ένα φύλλο και επίσης το βουτυρώνω. Με ένα μαχαίρι, κόβω από την στενή πλευρά, στη μέση (δημιουργώ 2 μακριές λωρίδες). Βάζω στην άκρη της κάθε λωρίδας από 2-3 γεμάτες κουταλιές κρέμα και σκορπίζω λίγα βύσσινα ή κεράσια. Κλείνω το φύλλο σε σχήμα τριγώνου και το μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσει όλη η κρέμα και τα φύλλα.
  • Étape 4 Αλείφω τις πίτες με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Étape 5 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το γλάσο και ραντίζω τις πιτούλες. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe