destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

: 8-10
: 30 min
: 1 hr

Χορταστική και ανοιξιάτικη πίτα με κοτόπουλο. Αν βρείτε φρέσκα χορταρικά στη λαϊκή μη διστάσετε να αντικαταστήσετε το σπανάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βλήτα, λάπαθα ή ραδίκια… ότι πιο φρέσκο βρείτε στους πάγκους.

Matériaux
  • 8 φύλλα χωριάτικα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, γλυκιά, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. γάλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 26-28 εκ.
  • Étape 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρω το πράσο, την πιπεριά και το κοτόπουλο για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.
  • Étape 3 Πλένω καλά όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, αλατίζω καλά και τρίβω με τα χέρια μου για να μαραθούν. Τα στίβω και τα μεταφέρω σε μια λεκάνη. Προσθέτω το κοτόπουλο με το πράσο και την πιπεριά, την τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.
  • Étape 4 Στρώνω 4 χωριάτικα φύλλα στο ταψάκι, λαδώνοντάς τα καλά μεταξύ τους, φροντίζοντας να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζω την γέμιση και ισιώνω με ένα κουτάλι. Γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν από τα τοιχώματα και καλύπτω με τα 3 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Τέλος, στρώνω το τελευταίο φύλλο, τσαλακωμένο, πιέζοντάς με ένα κουτάλι στις άκρες του για να «σφινώσει» στα τοιχώματα.
  • Étape 5 Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά για το ψήσιμο (αυγά, γάλα, αλάτι, πιπέρι) και ραντίσω όλη την πίτα. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.