destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

: 6-8
: 40 min
: 1 hr

Τέλεια πίτα που μπορείτε να την προετοιμάσετε παράλληλα με την γιορτινή γαλοπούλα. Φτιάξτε διπλή ποσότητα γέμισης και χρησιμοποιήστε την και στις δύο συνταγές.

Matériaux
  • Για την πίτα
  • 8 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • Για την γέμιση
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 400 γρ. χοιρινός κιμάς, από πανσέτα ή λαιμό
  • 400 γρ. συκωτάκια πουλιών, καθαρισμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μέτριο πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 μήλο, χωρίς τα κουκούτσια και τη φλούδα του, τριμμένο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κάστανα βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσουν
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά, τα συκωτάκια, το κρεμμύδι και το πράσο, για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει καλά χρώμα ο κιμάς. Προσθέτω το ρύζι, το τριμμένο μήλο, τα κάστανα, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Ρίχνω και 2 φλιτζάνια νερό και μαγειρεύω μέχρι να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το μπαχάρι και μαγειρεύω για 10-12 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πιει τα υγρά του. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει. Προσθέτω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.
  • Étape 2 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με ελαιόλαδο ένα ταψάκι τετράγωνο ή στρογγυλό και στρώνω 4 φύλλα κρούστας αλειμμένα μεταξύ τους με ελαιόλαδο.
  • Étape 3 Αδειάζω τη γέμιση και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Σκεπάζω με άλλα 4 φύλλα κρούστας αλειμμένα με ελαιόλαδο. Γυρίζω τις άκρες τους σε κόθρο γύρω από την πίτα και ραντίζω με λίγο νερό. Χαράζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
  • Étape 4 Αφήνω την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΤΥΡΙ, ΜΠΟΛΟΝΕΖ, CAPRESE

ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ 3 ΓΕΜΙΣΕΙΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-ΤΥΡΙ, ΜΠΟΛΟΝΕΖ, CAPRESE

Τα τέλεια χωνάκια για τα παιδικά πάρτι. Γίνονται πολύ εύκολα αφού το ζυμαράκι είναι έτοιμο και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι οι γεμίσεις. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε χωνάκια…