destination taste!

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

: 4-6
: 20 min
: 20 min

Όταν φτιάχνουμε σάλτσα τυριών για ζυμαρικά, συνδυάζουμε ένα τυρί λαστιχωτό γιατί λιώνει ωραία και δίνει «σώμα» στη σάλτσα, ένα τυρί με ήπια γεύση (όπως το κασέρι ή η γκούντα) και ένα πικάντικο μπλε τυρί, το οποίο ωστόσο, αν θέλουμε, αντικαθιστούμε με μια πικάντικη βαρελίσια φέτα.

Matériaux
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους)
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φορμαέλα Αράχωβας (ή άλλο παρόμοιο τυρί, όπως χαλούμι ή ταλαγάνι), τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μπλε τυρί, (ή ροκφόρ, ή γκοργκοντζόλα), θρυμματισμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
  • Étape 2 Σάλτσα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Étape 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι. Το καβουρδίζω για 2 – 3 λεπτά και ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα σχηματιστούν.
  • Étape 4 Μαγειρεύω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι το μείγμα (ρου), να δέσει. Προσθέτω όλα τα τυριά και συνεχίζω το ανακάτεμα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύω.
  • Étape 5 Ρίχνω τα ζυμαρικά σε ένα μέτριο, βαθύ και πυρίμαχο ταψί. Προσθέτω τη σάλτσα, ανακατεύω και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω το φαγητό για 15 – 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά του να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Το σερβίρω ζεστό και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΟΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΟΛΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ

Από τα πιο νόστιμα μεζεδάκια για μπύρα ή κρασί. Ελάχιστα υλικά και γρήγορη διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΡΥΖΟΜΠΟΥΡΕΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορείτε να βάλετε όποια τυριά σας αρέσουν. Δοκιμάστε συνδυασμούς όπως μπλε τυρί Δανίας με γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικο κεφαλοτύρι με απαλό ανθότυρο…